Opinii

Jurnal de campanie (20). Cum a flituit Robu cu “Facebook-ul” o asociaţie româno-germană

Nicolae Robu a fost acuzat chiar pe nedrept că fobia faţă de străini şi mai ales germani i s-ar fi dezvoltat pe motiv de Dominic Fritz. Nici vorbă! Mare “patriot”, el le-a dat cu flit nemţilor încă de acum câţiva ani. Apropo, aţi mai auzit ceva de înfrăţirea Timişoarei cu Karlsruhe? Iată o povestioară istorisită, zilele trecute, pe Facebook de  Emil Banciu, un timişorean care trăieşte în Germania din 1990, care demonstrează că, pentru Robu, Facebook-ul e mult mai important decât o asociaţie româno-germană.

 “Offf…văzând penibilitatea de traducere a site-ului primăriei mi-am adus aminte de una din primele prestații penibile ale primarului actual…Era pe la inceputul carierei de 8 ani ca primar pe vremea când, TM mai era înfrățita cu orașul german Karlsruhe. Deci…demuuult! Așadar, noul primar ales, adică robu, este invitat de onoare al asociației de prietenie Ka-TM…o organizație de fost timișoreni care s-au ambiționat sa mențină relatiile cu TM si sa o ajute pe diverse planuri…ceea ce ani de zile au si reușit, inclusiv de a face legauri la nivel de oraș cu KA…de care fostul Ciuhandu a profitat din plin (asta barem nu avea smartphone si era absolvent de Lenau, deci stia germana) Acu, vine robu…la o întâlnire… vine, se uita…este invitat la masa …se pune intre șefii asociației…si scoate smartul (tocmai descoperise facebook-ul) si toată seara a fost concentrat sa trimită primele mesaje…Nici nu a băgat in seama gazdele…nu a schimbat doua vorbe, nici măcar de protocol… Fazit…la câteva luni…asociația s-a destrămat din lipsa totala de interes din partea Primăriei…asa cum relația cu KA…a dispărut si ea…încet in timp!”, a scris Banciu.

Câteva cuvinte despre Banciu, ca să vedeţi că prezintă credibilitate. Promotor al Banatului, el a înfiinţat editura eMedia, care editează albume foto cu Timişoara veche. Printre ultimele albume editate de Emil Banciu se numără “Timişoara interbelică”, “Timişoara veche”, “Timişoara socialisă”, “Banatul istoric”, “Portul popular bănăţean” şi “Şvabii bănăţeni”. Banciu ţine legătura cu tot felul de organizaţii ale şvabilor din Germania.

Fritz nu-i Dăncilă şi nici Robu nu-i Iohannis

Dacă tot suntem la Robu şi Fritz… Canditatul USR PLUS l-a provocat, în ultima perioadă, de mai multe ori la o dezbatere publică pe primarul Nicolae Robu. Cum era de aşteptat, Robu n-a ridicat mănuşa aruncată de Fritz, afirmând că el vorbeşte cu cetăţenii Timişoarei, sugerând astfel că nu coboară la nivelul contracandidatului său. Această provocare şi refuzul dezbaterii aminteşte de o altă campanie electorală, cea de la prezidenţialele de anul trecut. Atunci când Viorica Dăncilă tot fugea după Klaus Iohannis şuierând că vrea dezbatere. Se ştie Iohannis a refuzat şi probabil avea dreptate. La urma urmei, ce putea să dezbaţi cu Dăncilă? Despre valorile limbii române?

Dincolo însă de această asemănare, e greu să faci o comparaţie între personajele implicate. Fiindcă e greu să vezi vreun punct comun între Dăncilă şi Fritz. Şi la fel de greu este să descoperi vreo asemănare şi între Iohannis şi Robu.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

44 de minute ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

O oră ago

Forumul Internațional de Afaceri de la Timișoara, premieră de succes a CCIAT/FOTO

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat unul din cele cele mai mari…

2 ore ago

Mijloacele de transport în comun pot fi văzute acum ”live”. Călătorii vor ști în cât timp ajung în stații!/FOTO

Teoretic, acum utilizatorii transportului în comun din Timișoara vor putea vedea în timp real locul…

2 ore ago

Noaptea Europeană a Muzeelor 2024 va fi una cu totul specială la UPT

O noapte de poveste în care va fi implicată şi realitatea virtuală. Asta pregăteşte UPT…

2 ore ago

Amenzi mari în cazul șantierelor care nu respectă legislația pe linie de mediu/FOTO

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă verificările la șantierele…

3 ore ago