Administratie

Nicolae Robu s-a liniştit după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar: „A apărut o linişte dumnezeiască”

Aflarea rezultatelor scrutinului pentru desemnarea primarului Timişoarei i-a adus lui Nicolae Robu linişte. Aceeaşi linişte pe care a simţit-o atunci când se afla pe scaunul cu roţi care îl conducea spre operaţia pe cord deschis, a dezvăluit fostul edil-şef, atât în faţa colegilor de primărie şi, ulterior, în faţa presei.

Duminică seara, la ora 22, Nicolae Robu recunoştea înfrângerea în faţa lui Dominic Fritz. Cunoscut cu un ego puternic, plin de el, fostul primar spune că, de fapt, atunci a simţit o linişte deplină. Un sentiment pe care nu l-a mai simţit decât atunci când s-a operat pe cord deschis şi se afla în drum spre operaţie.

Dezvăluirea a făcut-o marţi, în ceea ce ar putea fi ultima conferinţă online susţinută în calitate de primar, un fel de monolog în care cel în cauză prezenta publicului realizările administraţiei sale, iar, după cum spunea chiar autorul, presa era doar participantă, la fel ca şi publicul, la prezentările sale. Acum, el a fost extrem de sincer şi a făcut dezvăluiri.

Astăzi am stat la o cafea cu angajaţii primăriei, nu am reuşit să o fac până acum. Şi le-am făcut o dezvăluire, pe care acum o fac şi public, o prezint şi dumneavoastră. În 2012, în plină campanie electorală mi s-a descoperit de către medici, o afecţiune şi mi s-a spus că trebuie să mă operez pe cord deschis. Că pot păţi… nu am tăria să rostesc acel cuvânt… Nu îmi venea să cred că se poate aşa ceva, pentru că aveam o condiţie fizică de invidiat. Eu jucam fotbal cu tinerii! Şi atunci când m-am operat, când te duci la operaţie eşti dus pe acel scaun rulant. Şi în timp ce mergeam spre sala de operaţie, nu mi-am închipuit că pot fi cuprins de atâta liniştie, nu stiam dacă o să mai ies viu sau nu. Am simţit duminică seara o stare asemănătoare, nu înţelegi de ce, cred că e biochimia corpului. În momentul în care am văzut din start că este o diferență mare între mine și principalul contracandidat am fost convins că nu se mai poate răsturna nimic, că voi pierde, dar așa o inundare a întregului organism de liniște a apărut, una dumnezeiască, am fost extrem de împăcat”, a recunoscut public Nicolae Robu.

Permanent încrezător că oamenii îi sunt alături şi de acord cu măsurile luate de el, acum, Robu admite că oamenii nu au „rezonat” cu el. În concluzie, acceptă să facă loc altora.

Nu fac eu o analiză cu ce am greşit, eu doar vreau să fiu împăcat cu mine însumi, cu conştiinţa mea, dacă nu rezonez cu cetăţenii mă dau la o parte şi las loc celor care rezonează”, a mai declarat cel care încă este primarul Timişoarei.

El spune că doi ani şi jumătate s-au rugat reprezentanţii partidului să accepte să candideze, iar atunci când a intrat în politică a făcut-o pentru că nu era mulţumit de ce oferea clasa politică la acea vreme şi dorea să aducă un suflu nou în domeniu.

Eu am spus nu vin în politică să fiu al „N” personaj care să fie la fel. Eram nemulţumit de politicieni, de modul în care se face politică, şi am dorit să schimb ceva (…). Dacă vorbim de vârstă, nu ne referim la vârsta fizică, vorbim despre starea de spirit, despre minte şi mod de a gândi. Poţi fi bătrân, dar cu mintea tânără. Asta sunt eu, dacă sunt agreat aşa cum sunt, sunt mulţumit la maxim, dacă nu tot voi fi mulţumit, nu mă transform. După ani de zile în care am fost supus la hărţuiri, calomnii, am reuşit să merg mai departe, să păstrez în mine, sunt atât de puternic că pot suporta durerea fizică şi psihică. Aţi văzut şi pe terenul de fotbal, când cu dureri foarte mari eram acolo”, a mai subliniat fostul lider al PNL Timiş.

Ce îi rezervă viitorul? Cel puţin unul academic, şi-a răspuns singur Robu la întrebarea ipotetică pusă.

Nu pot spune ce voi face în viitor. Voi ţine cursurile în continuare la Universitatea Politehnica Timişoara. Îmi pare rău că e pandemie şi că nu pot avea contact direct cu studenţii noştri, lucru pe care eu îl iubesc atât de mult”, a mai spus Nicolae Robu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

17 minute ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

47 de minute ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

3 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

3 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

4 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

4 ore ago