Administratie

Prezentată de primar, noua super-infrastructură sportivă a Timişoarei este sublimă pe hârtie, dar lipseşte cu desăvârşire în realitate

Primarul Nicolae Robu nu a ezitat să prezinte ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, o listă lungă de proiecte de infrastructură sportivă pe care le tot promite de la preluarea mandatelor. Dar, dintre acestea niciunul nu există, o recunoaşte chiar el, de vină fiind birocraţia, firmele necorespunzătoare, „vânătorii” de terenuri, astrele.

Baze sportive de cartier, stadioane, terenuri de antrenament, bazine, Timişoara are de toate şi toate sunt noi. Doar că pe hârtie. Aflat în plină campanie electorală pentru un nou mandat de primar, Nicolae Robu nu ezită să tot amintească permanent de infrastructura sportivă pe care o tot dezvoltă. Nu a ratat să o facă nici într-o conferinţă de presă în care ministrul Tineretului şi Sporturilor Ionuţ Stroe, prezent la Timişoara, asculta şi aproba ce spunea colegul său de partid.

Din păcate pentru acesta, nici o bază nu există decât în proiecte, hârtii, investiţii blocate. Mai mult, în înşiruirea sa, Robu recunoaște aceasta, deşi din 2012 toate marile baze sportive se tot „construiesc”

„Proiectele noastre sportive sunt foarte, foarte ambițioase. Doar despre o parte am reușit să îi spun Din 2012 eu am avut în platforma de candidatură să construiesc patru complexuri sportive și de agrement în patru cartiere ale orașului. Cum se întâmplă lucrurile la noi, cu o birocrație cumplită și cu cereri de restituire, când ocheam câte o locație apărea o cerere de restituire și a fost o suferința că nu am reușit să le fac. Trei din cele patru sunt toate în diverse stadii. Pentru cel din Calea Lipovei – s-a prezentat o singură firmă care nu îndeplinea condițiile pentru eligibilitate și acum suntem din nou la licitație. Ăsta e proiectul cel mai avansat. În Calea Şagului este un proiect care cuprinde aproape tot ce cuprinde cel din Calea Lipovei. S-a invocat mereu pandemia, uneori justificat, uneori nejustificat, dar asta e. Legea le permite să suspende contractul pe o anumită perioadă invocând pandemia. Ar trebui să ne fie predat. Cel din Calea Buziasului – suntem în așteptarea documentației să dăm drumul la licitație pentru execuție. Acolo apare și un stadion pentru rugby”, spune Nicolae Robu.

Şi statul român, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pune umărul la reuşita dezvoltării infrastructurii noastre sportive. Doar că şi aici nu există deocamdată puncte finale în investiţiile derulate, dar, spune Robu, acum că guvernul e liberal se vor face toate, şi sală polivalentă şi stadion şi terenuri de antrenament speciale.

„Apoi avem baza de tip 1, proiect deja demarat la CNI. Apoi terenurile din oraș, și din nord, est și sper să-l rezolvăm și din sud-vest, terenuri care au rămas nefolosite și în regimuri de proprietate incerte vor ajunge și ele să facă obiectul unor amenajări dedicate sportului de masă. Sunt simple terenuri, noi vom face niște vestiare lângă ele. Apoi este polivalentă de 16 mii de locuri unde numărul de oferte depuse – pentru că această licitație e deja lansată, acum e în instrumentare – toate sunt proiecte demarate. La CNI sunt 12 oferte, în analiza tehnică. Asta e stadiul. probabil că în etapa de analiză de calificare or mai fi fost unele. foarte, foarte mare interes. E cea mai mare polivalentă nu numai din România, ci și dincolo de granițele noastre. Apoi stadionul „Dan Păltinişanu”, care e cu studiu de prefezabilitate elaborat și e și el acceptat la finanţare la CNI. Cu noi la putere la CJ, cu Alin Nica președinte, cu PNL la guvernare, evident că obiectivul va fi realizat în cel mai scurt timp. dar oricum asta durează câțiva ani”, a mai spus Robu.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago