Sănătate

Gabriel, sergent, asistent pe frontul Covid-19 la Timișoara: „Căutați să vă feriți de virusul SARS-CoV–2”

A venit încă o scrisoare de pe frontul de luptă Covid-19, de la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR din Timișoara. Ne scrie Gabriel, 25 de ani, sergent, asistent.

Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale publică o nouă scrisoare din seria: „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19”. Gabriel, 25 de ani, sergent și asistent medical scrie că „tot ce se face aici e muncă de echipă şi fiecare îşi ştie rostul, iar misiunea de a îngriji pacienții bolnavi de Covid e ceea ce avem acum de făcut”.

„Am onoarea să vă salut de aici, de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare si Tratament) din Timişoara ! În dimineața zilei de 23 aprilie am primit ordin să mă prezint aici şi să îmi desfăşor activitatea pe stadionul CFR unde începeau lucrările la spitalul de campanie, secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Militar Timişoara. Acum îndeplinesc funcția de gestionar şi am grijă ca celor din linia întâi să nu le lipsească nimic, să îşi poată desfăşura activitatea în condiții bune. Întotdeauna, în orice bătălie, există în spatele celor care luptă susținerea logistică, fără de care luptătorilor le-ar lipsi resursele. Trebuie să fiu atent să țin evidența, să nu rămân fără rezerve. Sunt lucruri care se defectează şi trebuiesc înlocuite. Întregul spital e ca mecanismul unui ceas şi toate rotițele trebuie să se învârtă ca să funcționeze. A fost mult de muncă mai ales la început până s-au ridicat corturile şi s-a pus spitalul în funcțiune, am ajutat şi eu şi colegii mei, venind de la țară sunt învățat să muncesc. Au lucrat la ridicarea spitalului mulți militari, nu doar din Timişoara ci şi de la Alba Iulia, Dej, Bistrița. Eu, de pământ nu-s din partea locului, dar am auzit aici în Banat o vorbă pe care mi-am însuşit-o, zice că trebuie să fie ordine „ca la neamț în şpais” (şpais=cămară), ei bine, aşa ordine e şi la noi în depozit. Tot ce se face aici e muncă de echipă şi fiecare îşi ştie rostul, iar misiunea de a îngriji pacienții bolnavi de Covid e ceea ce avem acum de făcut. Căutați să vă feriți de virusul SARS-CoV–2 ! Vă doresc sănătate ! Cu drag, Gabi”, scrie Gabriel.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago