Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale publică online o nouă scrisoare din seria: „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19”. Vă scrie Mihaela, 44 de ani, infirmieră.
Mihaela, 44 de ani, infirmieră, lucrează de câteva luni la Spitalul Militar Timișoara. Activează la spitalul militar de campanie de la Stadionul CFR, de câteva luni, angajându-se benevol, pentru a ajuta oamenii. Vede, zi de zi, oameni bolnavi de Covid-19 și vă spune că e mai bine să respectați regulile de protecție.
Scrisoarea Mihaelei:
„Lucrez doar de câteva luni la Spitalul Militar Timişoara, am venit să mă angajez pe acele posturi temporare care sunt necesare din cauza pandemiei, pentru spitalul de campanie ridicat pe stadion. În aceste condiții deosebite care ne-au adus împreună am format foarte repede un colectiv unit cu colegii mei, aproape ca o familie. Am participat la mai multe instructaje în cadrul spitalului, am început să pregătim corturile de pe stadion făcând curățenie, şi a venit şi vremea când au început să vină pacienții. Munca mea este să distribui caserolele cu mâncare, fac curățenie, spăl, şterg, dezinfectez, duc deşeurile, schimb lenjeria. În mod normal acestea nu sunt lucruri foarte grele, şi nu e nimic eroic în ceea ce vă povestesc, doar că în anumite condiții, cum sunt cele din zona contaminată de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament), lucrurile sunt puțin diferite. Când intru în zona roşie ştiu exact ceea ce am de făcut şi în ce ordine, şi încerc să folosesc cât mai bine timpul petrecut acolo, pentru că timpul cât port combinezonul de protecție e limitat. E important ca oamenii bolnavi să stea în condiții confortabile, în curățenie, cu atât mai mult cu cât ei petrec mult timp în acelaşi loc în corturile în care sunt repartizați. Vedeți dumneavoastră, e greu şi pentru un om sănătos să stea într-un loc care nu e curat, darămite pt un om suferind. Munca noastră, a infirmierelor, contribuie la bunăstarea pacienților şi le permite medicilor şi asistenților să îi îngrijească bine pe pacienți. Nu-i uşor să faci curățenie ore în şir îmbrăcat în combinezonul impermeabil din cap până în picioare, dar rezistăm, pentru asta ne-am angajat şi nu ne ține nimeni cu forța aici. Cu toate astea ne bucurăm foarte mult când pacienții ne mulțumesc, chiar dacă noi ne facem doar datoria. Ştiu că e important să respect cu strictețe regulile pentru ca să nu mă infectez şi să nu îmi pun familia în pericol. Pentru că văd în fiecare zi aceşti oameni care sunt bolnavi de Covid, vă spun că e mult mai bine să respectați şi dumneavoastră regulile şi să nu ajungeți să vă îmbolnăviți. De aici, de la Timişoara, de la Spitalul Militar, vă transmit gânduri bune. Cu drag, Mihaela”.
Sursă: Locotenent-colonel Adriana Varga, SCMU Timişoara.
Primăvara, Parcul Justiţiei este unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locaţii din Timişoara, datorită…
Un număr de 22 de proiecte care încurajează mersul pe bicicletă în întreaga regiune de…
Muzeul Național de Artă Timișoara aduce în prim plan opera lui Albert Kristóf-Krausz, personalitate marcantă…
Timișoara concurează din nou în competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România,…
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a dat undă verde construirii unei creşe la Urseni, comuna…
Se împlinesc în aceste zile 35 de ani de la aprinderea în Timişoara a flacării…