Un scurtcircuit la un container de la o școală din Timișoara închide toate aceste module în care învață elevii din oraș. Autoritățile au decis închiderea modulelor, și desfășurarea cursurilor online pentru copiii care învățau în aceste containere.
La Școala Generală nr. 13 din Timișoara a avut loc un scurtcircuit la un astfel de modul, iar autoritățile au decis închiderea tuturor containerelor din Timișoara unde învață elevi, pentru verificări. Elevii nu erau în clasă în timpul cît a avut loc scurtcircuitul. S-a dispus, deocamdată verbal, conform inspectorului școlar general Marin Popescu, de către reprezentanții Primăriei Timișoara, ca elevii să nu mai învețe în containerele de la opt școli din Timișoara până la remedierea problemei. Sunt 8 școli în Timișoara unde unii copii învață în containere: Waldorf, Colegiul Național Bănățean, Moisil, Școala nr 19, Școala 13, Școala 30, Școala 7 și Antim Ivireanu.
„Am înaintat o adresă către Primăria Timișoara, pentru a face verificări, la toate containerele, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea cadrelor didactice și ale elevilor. S-a identificat că la Generală 13, racordată la instalația orașului, nu aveau doze importante, cablurile veneau direct la priză, nu era o zonă tampon. Firele, când intră în container, ar trebui să meargă într-o priză, o priză de container, nu direct în priza pentru ștecher. Acolo avem de-a face cu o parte metalică. Firele nu erau izolate, intrau direct în întrerupător, fără a fi izolate. Aceste containere nu vor mai fi folosite de unitățile de învățământ. Clasele nu vor intra în aceste containere. Sesizarea a fost făcută către primărie. Am făcut o informare către Primăria Timișoara pentru a verifica instalația electrică la toate containerele. Primăria a anunțat unitățile de învățământ ca toate containerele folosite la nivelul Timișoarei pentru procesul didactic să fie închise pentru verificări”, a spus Marin Popescu.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș,1384 copii învață în „containere” în Timișoara și vor face cursuri online. La Școala Gimnazială nr. 7 învață 120 de copii în aceste module, la Școala Gimnazială nr. 19 – 235 copii, la Liceul Grigore Moisil – 143 copii, la Școala Gimnazială 13 sunt 150 de copii care învață în aceste sisteme modulare, la Școala Gimnazială 30 – 302 copii, la Liceul Waldorf – 144 copii, Colegiul Național Bănățean 180 de copii, Liceul Teologic Ortodox „Antim Ivireanul” – 110 copii.
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 05.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Echipa Festivalului Rod s-a întors după gratii la începutul toamnei, cu proiecția filmului „Crulic. Drumul…
CATALIN SI CATALAINA SRL, în calitate de solicitant, cu sediul în sat Cerneteaz, comuna Giarmata,…
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…