Politica

Cătălin Drulă, la ”mijloc” între PNL și USR PLUS. Dominic Fritz nu are ce să-i reproșeze colegului său

Principalul motiv de supărare menționat de Alin Nica pentru nereușita negocierilor cu USR PLUS au fost declarațiile ”unui membru din comisia de negociere”. Dacă el nu a dat informații despre numele persoanei, a făcut-o ulterior Dominic Fritz, fiind vorba despre Cătălin Drulă, după ce acesta ar fi reacționat la acuzele premierului Ludovic Orban, referitor la un blat pe tema ”Iordache”.

Primarul ales al Timișoarei spune că nu poate partidul să-l cenzureze și că nu are nimic să îi reproșeze lui Drulă, acesta fiind și liderul deputaților din partea USR. Motivul dat de Nica este considerat ca fiind teatru, iar acesta trebuie făcut la București nu la Timișoara, unde nu se doresc ”apucături bucureștene”.

”Cătălin Drulă este vicepreședinte la nivel național, este lider de grup în Parlamentul României și are obligația, datoria să se apere dacă apar tot felul de minciuni despre comportamentul PNL-ului în Parlament și ar fi culmea ca dacă el face parte dintr-o comisie de negociere în Timișoara și în Timiș dacă ar trebui să îl cenzurăm. Nu am absolut nimic să îi reproșez. Dacă cineva vrea să se joace să meargă la București, să facă acolo tot teatrul posibil. Aici în Timișoara și în Timiș vrem să facem ceva pentru ce am fost votați și nu am fost votați pentru aceste apucături bucureștene”, a afirmat Fritz.

Joi, la ieșirea de la negocieri, Alin Nica declara că exact acest membru secret, adică Drulă, ar fi de vină pentru căderea înțelegerii.

Ceea ce a subminat negocierile au fost recentele declarații ale unui membru din comisia de negociere pe care ieri colegii mei din BPJ le-au considerat inacceptabile și subminează încrederea noastră că partenerii noștri sunt și pot să fie loiali în cele două instituții. Am solicitat doar o păsuire, să se mai așeze timpul puțin peste aceste declarații contondente și săptămâna viitoare să discutăm despre funcții”, spunea Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago