Social

“Lăsaţi-ne să muncim!”. Protest HORECA în centrul Timișoarei/ FOTO

Reprezentanții industriei HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) au ieșit la protest în centrul Timișoarei. Măsurile luate pentru limitarea răspândiri SARS-Cov2 de către autorități le pun afacerile „pe butuci”.

Au decis să iasă în stradă și să protesteze pentru a-și spune nemulțumirile. Astăzi peste 200 de persoane au ieşit în Piața Victoriei din Timișoara pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive pe timpul pandemiei de Covid-19. În timpul protestului, unei persoane i s-a făcut rău. A fost însă ajutată de jandarmii aflaţi la faţa locului şi şi-a revenit.

Conform ultimei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă ieri, reprezentanții HORECA din Timiș pot deschide restaurante și cafenele la o capacitate de 50 la sută, în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori în respectiva localitate, la 30 la sută din capacitate, în intervalul orar 06.00-23.00, dacă rata de infectare este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori și le este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3 la mia de locuitori.

Printre solicitările HORECA se numără renunțarea la deschiderea sau închiderea localurilor în funcție de limita de 1,5 sau 3 la mia de locuitori. Cei de la HORECA au și alte solicitări:

„Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nicio statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA, numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!! Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul în curs și anul viitor. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca”, au transmis reprezentanţii acestei industrii.

Rata de infectare cu SARS-Cov2 în Timișoara era ieri de 2,25 la mia de locuitori.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

7 minute ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

10 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

17 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

17 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago