Social

Școala Generală 30 din Timișoara primește două noi corpuri de clădire și terase circulabile pe cele existente/FOTO

Pe ultima sută de metri a mandatului său, primarul Nicolae Robu mai reușește să aducă un plus cartierului său drag, Soarelui, din care a vrut să facă unul experimental. Primăria a semnat contractul de finanțare pentru extinderea și dotarea Școlii Generale 30, dar, se pare că ”experimentul” nu a reușit, cât timp nici măcar locuitorii acestui cartier nu l-au mai votat.

Proiectul, ”Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fațade și extindere Școala generală nr. 30 din Timișoara, corp A, B și C cu 2 corpuri D și E în regim D+P+2E“, este finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritară 10- îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

Prin realizarea proiectului se vor urmări modernizarea teraselor circulabile la corpurile existente: A (D+P+2E), B (D+P+1E) şi C (D+P+2E), extinderea pe orizontală cu corpurile D şi E în regim de înalţime D+P+2E și montarea termosistemului la faţade. Extinderile propuse vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.

Situaţia propusă a personalului din şcoală este următoarea: 79 cadre didactice, 6 cadre didactice auxiliare, 12 personal nedidactic, 2.013 elevi repartizati în corp A – 592 elevi, în corp B – 881 elevi, în Corp D- 240 elevi, în Corp E- 300 elevi. Pentru corpul C, numărul de locuri folosit alternativ de elevii din corpurile A şi B: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Valoarea totală a proiectului este de: 24,832,644.03 lei cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții este de: 21.100.340,21 lei cu TVA. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago