Administratie

Va deveni cercetător voluntar pentru Timișoara. Robu va avea noua ocupație după instalarea lui Dominic Fritz

Atunci când Dominic Fritz îşi va prelua în sfârșit funcția și va avea astfel mai mult timp liber, Nicolae Robu vrea să se facă cercetător voluntar. Conform acestuia, el se va folosi de cunoștințele pe care le deține ca și profesor IT-st și va încerca să stabilească locurile din Timișoara unde s-au produs cele mai multe infectări cu Covid-19.

Rezultatele sale vor putea fi folosite de autorități pentru a lua cele mai bune măsuri pentru combaterea pandemiei. Robu nu știe sub ce formă administrativă va realiza cercetarea, dar spune că are deja alături de el o echipă constituită, care va studia datele, care acum pot părea irelevante.

”Am să fac voluntariat și, cu o echipă care este aproape constituită, o să fac un studiu pentru a identifica locurile în care s-au produs cele mai multe infectări. Identificarea aceasta se va face cu o anumită probabilitate, nu putem avea concluzii cu o rigoare foarte mare, ci în termene estimative. Totuși putem să tragem niște concluzii”, a spus, marți, Nicolae Robu.

Primarul încă în funcție spune că a stabilit deja și o procedură de lucru pentru cercetarea pe care o va derula, având, astfel, posibilitatea de a folosi practice noțiunile teoretice pe care le predă studenților.

„Am în minte o procedură de lucru și cum să fie colectate datele și apoi instrumentate și mă voi ocupa de asta. Sunt IT-ist și stăpânesc aceste mijloace și teoretice, și practice de a studia fenomene, procese, de a trage din ele concluzii, de a extrage esențialul dintr-o mulțime de date care inițial poate par mai de-a valma. Sper să pot ajuta, cu concluziile care se vor trage, la luarea celor mai bune măsuri, pentru că altfel multe dintre măsuri sunt luate fie că știm că le-au luat și alții, fie că ne întrebăm ce-am mai putea face, dar nu avem un support deosebit ca argument puternic pentru toate măsurile pe care le luăm”, a mai subliniat încă primarul Timișoarei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago