Politica

Adrian Pau, coordonator Pro România Timiş: “Susţinem PNL la Consiliul Judeţean”

Consilierii judeţeni ai Pro România vor vota cel puţin candidatul PNL la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Liderul local al partidului, Adrian Pau, afirmă că Pro Românai va susţine PNL la nivel judeţean, fără a solicita o funcţie în executiv.

Miercuri, pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean figurează un punct propus chiar de preşedintele Alin Nica, privind alegerea celor doi vicepreşedinţi. Cele două propuneri pentru aceste funcţii sunt Alexandru Proteasa de la PNL şi preşedintele USR Timiş, Cristian Moş.

Primul va fi votat în mod cert şi de cei trei consilieri ai Pro România, ne-a declarat coordonatorul judeţean al acestei formaţiuni, Adrian Pau. El a afirmat că partidul său va susţine PNL la nivel judeţean, adăugând însă că nu există niciun protocol semnat cu liberalii, aşa cum au afirmat, în ultima perioadă, lideri ai PSD şi USR PLUS.

“Noi susţinem PNL la Consiliul Judeţean şi vom vota candidatul liberal la funcţia de vicepreşedinte. Poate îl votăm şi pe cel al USR. Am fi votat şi viceprimarul USR PLUS, dar Dominic Fritz nu ne-a chemat la nicio discuţie, aşa cum a făcut Alin Nica”, a declarat Pau pentru deBanat.

Amintim că la votarea viceprimarilor Timişoarei, aleşii Pro România s-au abţinut. Pau spune că a avut o discuţie cu Alin Nica, dar nu a semnat niciun protocol.

“Am avut o discuţie la nivel principial, nu am cerut nimic. PNL are mulţi primari, a câştigat alegerile, e normal să-şi asume conducerea Consiliului Judeţean, aşa cum şi USR PLUS trebuie să-şi asume conducerea Primăriei”, a mai spus Pau.

De remarcat aici că aleşii PNL şi ai Pro România deţin peste o jumătate din voturile din Consiliul Judeţean, având împreună 19 consilieri din totalul de 36, la care se adaugă şi preşedintele Alin Nica.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

13 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

13 ore ago