Opinii

Lockdown electoral. Masca poate fi înlocuită de o țigară în colțul gurii sau de-o șaormă cu de toate

Când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit că în Timișoara a fost depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori am dat fuga să mă aprovizionez cu măști. Una era să folosești ca până acum acest accesoriu de protecție prin magazine jumătate de oră, să mai dai pe la o instituție publică altă jumătate de oră, dar când e vorba de mers pe stradă peste tot, trebuie să te obișnuiești cu masca de cale lungă. Apoi masca se uzează, nu poți ține una în mașină pentru toată săptămâna. Gata, am zis, autoritățile nu se mai joacă, poliția iasă pe străzi în civil, Ciolacu e amendat la birt, necruțător mesaj transmis de oamenii legii! Ce ne rămâne de făcut decât să ne luăm masca în serios și să limităm transmiterea virusului?

Nici nu m-am aprovizionat bine cu măști de protecție că vine Comitetul Național pentru Situații de Urgență să zică că n-am luat ce trebuie. Avem așa: Varianta 1. Masca o poartă cei cu morbidități, ca să nu se îmbolnăvească nesimțiții sănătoși. Varianta 2, nesancționabilă de poliție, conform CNSU: în toate spațiile publice nu plătești amendă dacă porți în mână un corn cu susan, o napolitană cu glazură de cacao sau o banană belită. Când vezi organul în control dai din fălci, fără mască, și mai duci din când în când banana la gură. Varianta 3, neamendabilă și ea: în loc de măști poți să-ți cumperi și țigări. Fumatul în spații publice cum să se facă el decât fără mască, normal?! Dacă pui în colțul gurii o țigară neaprinsă poți să mergi tot spațiul public din lumea românească fără să ai grija amenzii sau necazul CO2 adunat sub mască. Când vine organul, înjuri cât de proaste pot fi țigările în ziua de azi de se sting din cauza tutunului prost.

Carevasăzică dacă iau o merdenea cu telemea de oaie crocantă din Circumvalațiunii și merg până în Badea Cârțan fără mască tot ciupind la merdeneaua aia socot că sunt șmecher, ăia cu mască, niște fraieri, iar ăia de la situații de urgență, niște dobitoci. Deputații șaormă n-ar avea nicio treabă. Până termină ei cu lipia, cu cartoful prăjit și „cu de toatele” alea n-au nici măcar spaima lui Ciolacu să fie amendați de potera lui Ludovic Orban. Dar să vedeți ce prevederi la regulă. Toate astea cu mâncatul și fumatul nu sunt așa de capul omului, că autoritatea e autoritate, nu-și bate joc! Relaxările de la variantele 2) și 3) sunt valabile doar dacă nu suntem la mai puțin de doi metri de alt șmecher din ăsta de pe stradă cu merdenea crocantă cu telemea de oaie în mână.

Stai și te întrebi ce câștigă guvernarea PNL din delirul ăsta. Codul roșu și impunerea măștii tot va irita multă lume alegătoare, chiar dacă „coafarea” regulilor dă libertate de fumat și mâncat fără mască. Ceilalți, „fraierii” de poartă oricum mască, ca nu cumva să ia Covid mâncătorii de șaormă, vor fi indignați de atrofierea autorității, astfel că nu știu ce are de câștigat guvernarea liberală din bătaia asta de joc. Toate astea, când medicii nu mai fac față, iar un pacient de ATI e plimbat prin toată țara pentru un loc cu ventilator.

Vă imaginați niște procese judecate de vreun magistrat din ăsta ce plânge în hohote după libertatea rugăciunilor la Sfânta? Va valida cineva vreo sancțiune când tu ca autoritate trebuie să probezi distanța de doi metri față de altă persoană? Până și ofițerul ăla de-a dat cu bună știință în primăvară Covid la tot spitalul militar din București a fost achitat, pe motiv că nu se poate dovedi că omul știa că are Covid. Poate nu avea, cum dovedim asta? Doi metri? Rahat. Țara asta nu e pentru noi, dar nu toți avem încotro.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Primăria Timișoara scumpește curentul de la stațiile de alimentare electrică a autovehiculelor

Municipalitatea timișoreană anunță că este nevoită să crească tarifele practicate la stațiile de alimentare cu…

11 ore ago

Auchan România la aniversarea de 18 ani: peste 440 de magazine, prețuri mici și acțiuni de anvergură pentru un comerț sustenabil

Cunoscuta și apreciata rețea comercială Auchan a ajuns la 18 ani de la deschiderea primului…

11 ore ago

UPT inovează la foc automat! După bicicletă și mașinuță, a urmat barca propulsată cu energie pe bază de hidrogen/FOTO

Institut ce își respectă de un veac renumele. După ce a dezvoltat cu succes bicicleta…

12 ore ago

SCM Timișoara întâlnește vineri un adversar tradițional, Dinamo

Hai la meci, alb-violeții de sub panou au nevoie de tine. "Leii" din Banat vor…

14 ore ago

Hexing Europe a inaugurat oficial fabrica sa de contoare inteligente de lângă Timișoara

Compania Hexing Europe a inaugurat oficial, joi, fabrica sa de contoare inteligente din Giarmata, lângă…

14 ore ago