Politica

Preşedintele Klaus Iohannis despre vaccinarea anti-Covid: “E o problemă de securitate națională”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care o va convoca în perioada următoare. De altfel, şeful statului a menţionat că această campanie de vacinare este o problemă de securiate naţională.

Klaus Iohannis a declarat, într-o intervenţie de la Palatul Cotroceni, că vaccinul anti-Covid a devenit speranța întregii lumi de a se reîntoarce cât mai curând la o viață normală. Iohannis a spus că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care o va convoca în perioada următoare.

Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerată o problemă de securitate naţională.

 “Limitarea efectelor pandemiei e prioritate zero pentru toate guvernele lumii. La începutul pandemiei au existat foarte multe incertitudini, necunoscute. Dar acum începem să întrezărim cu optimism ieșirea din criza medical. Până atunci, trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție aflate în vigoare care încep să dea rezultate. Evoluția pandemiei în România rămâne îngrijorătoare. Am convocat azi o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. De eficiența campaniei depinde în mare măsură stoparea pandemiei și protejarea vieții românilor. E o problemă de securitate națională”, a declarat Iohannis.

El a afirmat că autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem acum o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare.

“Au fost stabilite toate mecanismele de stocare și planul de acțiune. Strategia va fi supusă aprobării în ședința CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile, ceea ce implică un mare efort de logistic. Conform strategiei, din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora se va face în funcție de livrarea vaccinului. Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației”, a continuat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că Ministerul Apărării va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central și a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele locale. O altă latură a campaniei va fi comunicarea cu cetăţenii pentru combaterea dezinformărilor. În acest sens va exista un site oficial dedicat campaniei de vaccinare

“Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a mai declarat Iohannis.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago