Sport

Săptămână cu două deplasări grele pentru Politehnica: prima dată la Bacău, apoi Craiova

Alb-violeţii au parte de o săptămână departe de casă. În această seară lotul Politehnicii călătoreşte cu avionul la Bucureşti, urmând să se deplaseze a doua zi spre Bacău, locaţia partidei cu Aerostar, joc programat miercuri, în etapa a XIV-a (intermediară) a Ligii a 2-a. După acest meci jucătorii pregătiţi de Dan Alexa nu se vor întoarce la Timişoara, echipa urmând să se cazeze din nou în capitală înainte de duelul de sâmbătă, din Bănie, cu U Craiova 1948 în Cupa României.

“E o deplasare grea, la o echipă care dă semne de revenire, a venit după o victorie concludentă împotriva Petrolului, apoi au avut un meci foarte bun cu Rapidul, în care au arătat foarte bine în multe momente. E o echipă organizată, de când a venit Dănuţ Munteanu e una dintre echipele care în ultima perioadă a reuşit să arate fotbal. E o echipă care la început era clar o candidată la retrogradare, acum au făcut puncte şi le-au făcut împotriva unor echipe bune ale Ligii 2”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii, despre întâlnirea cu nou promovata din Moldova.

Din lotul alb-violet va face parte şi Cristi Scutaru, care e însă incert pentru partida de miecuri în urma accidentării suferite în succesul cu Petrolul (scor 1-0).

„Scutaru ieri a fost menajat, o să-i facem un RMN mâine, e un jucător important, sperăm să-l recuperăm. Din păcate ne lipseşte Coadă, suspendat, Sofran revine astăzi la antrenamente după 14 zile. Încercăm să aliniem un 11, să fiu inspirat în alegerea echipei, care să ne asigure victoria, ar fi trei puncte foarte importante. E important să jucăm cu Rapidul pentru locul 1 sau 2 şi să intrăm în vacanţă de pe o poziţie fruntaşă… În cazul nefericit în care (Scutaru) nu va evolua la Bacău, există şanse să joace la Craiova. Cupa e un obiectiv important, sperăm să ne calificăm pentru primăvară şi, la fel, vrem să mergem la Craiova cu dorinţă mare de a învinge”, a precizat Dan Alexa.

Partida Aerostar Bacău – Politehnica Timişoara se dispută miercuri, 25 noiembrie, de la ora 14.00, şi va fi transmisă în format live video pe pagina de YouTube a clubului bănățean. Alb-violeţii sunt pe locul 2, cu 23 de puncte, în timp ce nou promovata din Moldova ocupă poziţia 20, cu 7 puncte acumulate tot după 12 jocuri disputate.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

39 de minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

O oră ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

2 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

7 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago