Social

UVT organizează o nouă ediţie a Socio Claus, acum de pandemie

Un eveniment tradițional, organizat de Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara în scop social are o nouă ediție, acum una specială. Pentru al treilea an consecutiv, în proiectul pentru comunitate ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș”, are loc evenimentul Socio Claus, unul cu scop caritabil destinat copiilor cu dizabilități.

Intitulat sugestiv ”Socio Claus de pandemie – Dăruim inimi”, evenimentul de anul acesta se va desfășura în perioada 1-24 decembrie 2020, în mediul online.

În fiecare zi din cele 24 premergătoare sărbătorii de Crăciun, pe pagina proiectului ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș” (https://www.facebook.com/UVTeam.Autism ) va fi postat câte un interviu cu părinți ai unor copii speciali, care vor vorbi despre diagnostic, terapii, dificultățile întâlnite în recuperare sau problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, inclusiv pe plan social.

Dincolo de aspectul caritabil, manifestarea se dorește o campanie de conștientizare și sensibilizare a publicului larg în ceea ce privește situația copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora, de educare a mentalităților în direcția promovării acceptării și a cultivării respectului pentru diversitatea și demnitatea umană.

Partenerii evenimentului de anul acesta sunt: Fundația de Abilitare Speranța, Centrul pentru Resurse și Asistență Educațională Speranța, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ”Podul Lung”, Centrul de recuperare Marisa, Asociația Micile Comori, Școala Mamei Junior, Asociația Casa Faenza, Asociația Copii și zâne.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

8 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

12 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

12 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

13 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

13 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

13 ore ago