Sfatul medicului

10 avantaje pentru sănătate ale vinului roșu

Faptul că vinul roșu are beneficii importante pentru sănătate este indiscutabil. Studiile au arătat că consumul zilnic al unei cantități moderate de vin roșu, care are un conținut de alcool între 12% și 15%, ajută la prevenirea mai multor afecțiuni, inclusiv a bolilor de inimă.

Trebuie amintit că există o linie fină între moderat și excesiv. Consumul excesiv de vin poate fi dăunător sănătății. Pe de altă parte, a bea prea puțin din acesta nu v-ar oferi beneficiile de care se bucură, de obicei, băutorii moderați.

Vinurile roșii, care pot varia în gust și culoare, sunt preparate prin zdrobirea și fermentarea strugurilor întregi, de culoare închisă. Există multe soiuri de vin roșu, dintre care cele mai frecvente sunt Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz etc.

Așadar, desfaceți o sticla de vin roșu și să analizăm cele mai importante beneficii pentru sănătate ale acestei băuturi apreciate.

  1. Bogat în antioxidanți

Vinul roșu are multe efectele pozitive pe care le poate provoca asupra sănătății dvs., deoarece este îmbogățit cu antioxidanți puternici. Strugurii mai întunecați au un conținut mai ridicat de antioxidanți, cum ar fi resveratrolul, epicatechina, catechina și proantocianidinele. Dintre acestea, resveratrolul și proantocianidinele sunt în principal responsabile pentru a vă menține sănătos.

  1. Scade colesterolul rău

Se știe că vinurile roșii scad colesterolul rău din sistemul dumneavoastră. Potrivit unui studiu, strugurii roșii cu conținut ridicat de fibre Tempranillo, folosiți pentru a face anumite soiuri de vinuri roșii precum Rioja, scad nivelul colesterolului rău.

  1. Păstrează inima sănătoasă

Nu numai că reglează nivelul colesterolului, dar și mențin inima sănătoasă. Polifenolii, un anumit tip de antioxidanți prezenți în vinurile roșii, previn coagularea nedorită prin menținerea flexibilității vaselor de sânge. Cu toate acestea, trebuie amintit că băuturile alcoolice abundente dăunează inimii.

  1. Reglează glicemia

Resveratrolul, compusul natural găsit în pielea strugurilor, controlează nivelul zahărului din sânge la persoanele diabetice. Cercetarile au arătat că subiecții care au luat 250 mg de suplimente de resveratrol o dată pe zi, timp de trei luni, au avut niveluri mai mici de glucoză în sânge decât cei care nu au luat. Resveratrolul controlează, de asemenea, nivelul colesterolului și tensiunea arterială sistolică.

  1. Reduce riscul de cancer

Consumul regulat și moderat de vin roșu poate reduce în mod eficient riscurile anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, carcinomul prostatic și ovarian.

  1. Ajută la tratarea răcelii obișnuite

Antioxidanții prezenți în vinurile roșii tratează răceala obișnuită, deoarece aceștia protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care joacă un rol puternic în răceală, cancer și alte boli.

  1. Menține memoria clară

Vă întrebați cum să vă păstrați memoria mai bună? Conform cercetărilor, resveratrolul prezent în vinurile roșii inhibă formarea de proteine ​​beta-amiloide, un ingredient cheie în placa creierului persoanelor cu Alzheimer.

  1. Menține silueta

Veți fi bucuroși să știți că resveratrolul vă ajută să vă controlați greutatea. Compusul chimic piceatanol, convertit din resveratrol, reduce celulele grase din corpul nostru. Potrivit cercetătorilor, piceatanolul fixează receptorii de insulină ai celulelor adipoase, ceea ce blochează căile necesare creșterii celulelor adipoase imature.

  1. Reduce riscul de depresie

Un studiu efectuat pe persoane de vârste mijlocii, până la persoane mai în vârstă, a arătat că consumul zilnic de cantități moderate de alcool ține departe depresia. Oamenii care beau vin roșu sunt mai puțin susceptibili să fie deprimați decât cei care nu o fac.

  1. Are efecte pozitive asupra sistemului digestiv

Natura antibacteriană a vinurilor roșii i-a permis să trateze iritarea stomacului și alte tulburări digestive. Consumul de vin s-a dovedit, de asemenea, că reduce riscul de infecție cu Helicobacter pylori, o bacterie care se găsește de obicei în stomac.

Consumul excesiv de alcool poate avea și o serie de efecte negative asupra organismului, care includ ciroză hepatică, creștere în greutate etc. Poate chiar să reprezinte o amenințare pentru viață. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vă puteți răsfăța, să beți vinul roșu preferat din când în când. În mod ideal, nu ar trebui să fie mai mult de 1-1,5 pahare pe zi pentru femei și 1-2 pahare pe zi pentru bărbați. De asemenea, este recomandabil să lăsați 1 sau 2 zile între ele, astfel încât să existe suficient decalaj între băuturi.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

11 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

12 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

13 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

13 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

13 ore ago