10 avantaje pentru sănătate ale vinului roșu

vin rosu

vin rosu

Faptul că vinul roșu are beneficii importante pentru sănătate este indiscutabil. Studiile au arătat că consumul zilnic al unei cantități moderate de vin roșu, care are un conținut de alcool între 12% și 15%, ajută la prevenirea mai multor afecțiuni, inclusiv a bolilor de inimă.

Trebuie amintit că există o linie fină între moderat și excesiv. Consumul excesiv de vin poate fi dăunător sănătății. Pe de altă parte, a bea prea puțin din acesta nu v-ar oferi beneficiile de care se bucură, de obicei, băutorii moderați.

Vinurile roșii, care pot varia în gust și culoare, sunt preparate prin zdrobirea și fermentarea strugurilor întregi, de culoare închisă. Există multe soiuri de vin roșu, dintre care cele mai frecvente sunt Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz etc.

Așadar, desfaceți o sticla de vin roșu și să analizăm cele mai importante beneficii pentru sănătate ale acestei băuturi apreciate.

  1. Bogat în antioxidanți

Vinul roșu are multe efectele pozitive pe care le poate provoca asupra sănătății dvs., deoarece este îmbogățit cu antioxidanți puternici. Strugurii mai întunecați au un conținut mai ridicat de antioxidanți, cum ar fi resveratrolul, epicatechina, catechina și proantocianidinele. Dintre acestea, resveratrolul și proantocianidinele sunt în principal responsabile pentru a vă menține sănătos.

  1. Scade colesterolul rău

Se știe că vinurile roșii scad colesterolul rău din sistemul dumneavoastră. Potrivit unui studiu, strugurii roșii cu conținut ridicat de fibre Tempranillo, folosiți pentru a face anumite soiuri de vinuri roșii precum Rioja, scad nivelul colesterolului rău.

  1. Păstrează inima sănătoasă

Nu numai că reglează nivelul colesterolului, dar și mențin inima sănătoasă. Polifenolii, un anumit tip de antioxidanți prezenți în vinurile roșii, previn coagularea nedorită prin menținerea flexibilității vaselor de sânge. Cu toate acestea, trebuie amintit că băuturile alcoolice abundente dăunează inimii.

  1. Reglează glicemia

Resveratrolul, compusul natural găsit în pielea strugurilor, controlează nivelul zahărului din sânge la persoanele diabetice. Cercetarile au arătat că subiecții care au luat 250 mg de suplimente de resveratrol o dată pe zi, timp de trei luni, au avut niveluri mai mici de glucoză în sânge decât cei care nu au luat. Resveratrolul controlează, de asemenea, nivelul colesterolului și tensiunea arterială sistolică.

  1. Reduce riscul de cancer

Consumul regulat și moderat de vin roșu poate reduce în mod eficient riscurile anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, carcinomul prostatic și ovarian.

  1. Ajută la tratarea răcelii obișnuite

Antioxidanții prezenți în vinurile roșii tratează răceala obișnuită, deoarece aceștia protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care joacă un rol puternic în răceală, cancer și alte boli.

  1. Menține memoria clară

Vă întrebați cum să vă păstrați memoria mai bună? Conform cercetărilor, resveratrolul prezent în vinurile roșii inhibă formarea de proteine ​​beta-amiloide, un ingredient cheie în placa creierului persoanelor cu Alzheimer.

  1. Menține silueta

Veți fi bucuroși să știți că resveratrolul vă ajută să vă controlați greutatea. Compusul chimic piceatanol, convertit din resveratrol, reduce celulele grase din corpul nostru. Potrivit cercetătorilor, piceatanolul fixează receptorii de insulină ai celulelor adipoase, ceea ce blochează căile necesare creșterii celulelor adipoase imature.

  1. Reduce riscul de depresie

Un studiu efectuat pe persoane de vârste mijlocii, până la persoane mai în vârstă, a arătat că consumul zilnic de cantități moderate de alcool ține departe depresia. Oamenii care beau vin roșu sunt mai puțin susceptibili să fie deprimați decât cei care nu o fac.

  1. Are efecte pozitive asupra sistemului digestiv

Natura antibacteriană a vinurilor roșii i-a permis să trateze iritarea stomacului și alte tulburări digestive. Consumul de vin s-a dovedit, de asemenea, că reduce riscul de infecție cu Helicobacter pylori, o bacterie care se găsește de obicei în stomac.

Consumul excesiv de alcool poate avea și o serie de efecte negative asupra organismului, care includ ciroză hepatică, creștere în greutate etc. Poate chiar să reprezinte o amenințare pentru viață. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vă puteți răsfăța, să beți vinul roșu preferat din când în când. În mod ideal, nu ar trebui să fie mai mult de 1-1,5 pahare pe zi pentru femei și 1-2 pahare pe zi pentru bărbați. De asemenea, este recomandabil să lăsați 1 sau 2 zile între ele, astfel încât să existe suficient decalaj între băuturi.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

schnapps a spus: (decembrie 18th, 2020 at 12:46 )

foarte bun articolul, faptul ca este redactat de catre o femeie ii da 150% credibilitate

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Nicio şansă în faţa campioanei. Poli, încă un eşec pe semicerc

Prim-divizionara de handbal masculin Politehnica Timişoara nu a produs surpriza în meciul cu Dinamo, jucat chiar în sala bucureştenilor în ultimul turneu de sală al sezonului. Alb-violeţii au fost învinşi cu 22-28 după ce au rezistat trei sferturi din joc. Dinamo a jucată fără presiune, câştigând deja un nou titlu şi menajându-şi din jucători pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicio şansă în faţa campioanei. Poli, încă un eşec pe semicerc
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Școlile din Timișoara nu pot satisface cererea de personal specializat din domeniul ospitalității

Operatorii timișoreni din domeniul ospitalității apreciază că în perspectiva anului 2023, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, cererea de personal specializat în acest sector va crește semnificativ, iar oferta lansată de instituțiile locale din domeniul educației nu vor putea acoperi această cerere. CJ Timiș a organizat o întâlnire în cadrul căreia a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Școlile din Timișoara nu pot satisface cererea de personal specializat din domeniul ospitalității
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Informație confirmată: Deschiderea hotelului Radisson Blu Timișoara din Complexul ISHO, amânată de pandemie

Deschiderea noului hotel sub brand-ul Radisson Blu, care se ridică în cadrul complexului ISHO va fi amânată. Omul de afaceri timișorean Ovidiu Șandor, conducătorul societății care ridică noul complex imobiliar timișorean, a confirmat informația, dar anunță că pe termen mediu și lung, odată cu revenirea activității din domeniul HoReCa, investiția va continua și se va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Informație confirmată: Deschiderea hotelului Radisson Blu Timișoara din Complexul ISHO, amânată de pandemie

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Interesul constructorilor pentru construirea celor zece kilometri de autostradă lipsă de pe traseul A1, dintre Margina și Holdea, este unul extrem de ridicat. Nu mai puțin de nouă oferte au fost depuse pentru deja celebrul traseu cu tuneluri ”pentru urși”. Luni, 10 mai, a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului “Proiectare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nouă firme și asocieri vor să facă tunelurile pentru urși de pe autostrada Lugoj – Deva
Operatorii timișoreni din domeniul ospitalității apreciază că în perspectiva anului 2023, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, cererea de personal specializat în acest sector va crește semnificativ, iar oferta lansată de instituțiile locale din domeniul educației nu vor putea acoperi această cerere. CJ Timiș a organizat o întâlnire în cadrul căreia a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Școlile din Timișoara nu pot satisface cererea de personal specializat din domeniul ospitalității
O comisie alcătuită la dispoziția primarului Timișoarei, Dominic Fritz, a analizat contractul de management al lui Ioan Coriolan Gârboni, directorului Filarmonicii Banatul, instituţie aflată în subordonarea municipalității, iar nota primită de acesta nu îi permite să obțină un nou contract pe acest post. Decizia a fost contestată de cel în cauză, la primărie, dar contestația...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coriolan Gârboni rămâne fără postul de manager al Filarmonicii Banatul!
Ramona Săseanu, prezentatoare la TVR Craiova, va prelua conducerea interimară a televiziunii publice pentru o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată de conducerea PNL, la propunerea preşedintelui Ludovic Orban. Potrivit negocierilor din coaliţia guvernamentală, conducerea TVR a fost asumată de PNL. Fiindcă nu au găsit încă o persoană care să ocupe această funcţie,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prezentatoare la TVR Craiova, propunerea PNL la şefia Televiziunii Române
În judeţul Timiş există cinci focare active de Covid-19, care se află în supraveghere epidemiologică, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Față de ziua de ieri, nu au apărut focare noi de covid. Focare active sunt la: CENTRUL DE CARANTINARE de la Liceul „Dimitrie Leonida” TIMIȘOARA– 26 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere FIRMĂ PRIVATĂ LUGOJ...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu au apărut focare noi de coronavirus în Timiș
Rata de infectare în Timişoara este azi 1,24, în ușoară urcare faţă de ziua precedentă, când era 1,23. La nivelul judeţului, rata este azi 1,16, în scădere comparativ cu ziua de ieri, când era 1,19. Cel mai mare coeficient de infectare din Timiș se înregistrează azi la Nădrag: 6,05. Astăzi, conform datelor furnizate de Direcția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rata de infectare în Timișoara este azi 1,24
Top