Opinii

Ce ne mai distrăm! Vorbeşte Şoşoacă

Indiscutabil, una dintre noile vedete ale politicii din România este noua senatoare Diana Şoşoacă. Promovată intens de unele televiziuni, Şoşoacă se află într-o continuă competiţie cu ea însăşi în a debita tot felul de gogomănii. Cei mai mulţi dintre noi ne-am obişnuit să râdem la inepţiile aruncate cu nonşalanţă la tot pasul: “Ai auzit ce-a mai zis Şoşoacă? Hai să-ţi spun.” Alţii, care şi-au pus neuronii la hibernare, par extaziaţi de toate zicerile acesteia.

Sigur, şi râsul nostru este oarecum trist, având în vedere că această aparent fiinţă umană a devenit senator al României. Dincolo însă de revolta ei împotriva măştii de protecţie şi colportarea a tot felul de teorii conspiraţioniste, câteva chestiuni mi-au atras atenţia în ultima perioadă. În urmă cu două zile, făcând pe victima, Şoşoacă a vorbit de o monstruoasă conspiraţie prin care se doreşte internarea ei într-un spital.

„Cinci persoane, din cinci direcții diferite mi-au spus să fiu atentă, mai ales copiii mei, pentru că se pregătește infectarea mea și a familiei mele cu ceva ce ar semăna cu Sars-Cov-2, dar nu va fi Sars-Cov-2. Dacă veți auzi că sunt internată în spital de covid, este o minciună. Se pregătește internarea mea, nu știu cum, vor fi în stare de orice”, a spus Şoşoacă. Râsete la unii, panică mare la “patrioţi”!

Dar asta nu e nimic, nu s-a produs panica aşteptată, astfel că a plusat. Într-o emisiune la “maestrul” Coroiu, pardon Cristoiu, ea a povestit cum chiar Klaus Iohannis a încercat să o extermine. “Am fost avertizată dinainte. Nu bei apă, nu bei cafea, te uiţi la scaun să nu aibă ceva pe el. Mi-a fost frică ca pe mască… Nu ai voie să mergi cu masca ta,  iţi iei masca de acolo şi te pune să te dezinfectezi pe mâini”, a povestit Şoşoacă despre experienţa sa la Palatul Cotroceni, în faţa privirilor admirative ale “maestrului” care chiar a comparat-o cu… Geo Bogza.

OK, râdem ce râdem, dar apoi trebuie să fim puţin serioşi. Ce avem aici? Un senator al României, fie el şi Şoşoacă, spune cu subiect şi predicat că a fost ţinta unei tentative de nu ştim ce la Palatul Cotroceni. O afirmaţie extrem de gravă, repet chiar dacă vine de la un experiment nefericit al naturii, dar care este senator. Organele de ordine trebuie să intervină imediat să afle de la “victimă” cine a avertizat-o şi să meargă pe fir. Doar e tentativă de asasinat la adresa unui senator al României pusă la cale de preşedintele României! Dacă nu este vorba de aşa ceva, trebuie spus clar şi apăsat că Şoşoacă nu doar că e mincinoasă, dar foarte probabil are halucinaţii şi probleme asupra cărora trebuie să se pronunţe psihiatrii. Iar apoi, trebuie văzut dacă locul ei este în Senat sau la Bălăceanca.

Te joci cât de joci cu vorbele, dar la un moment dat trebuie să şi răspunzi pentru ce debitezi în spaţiul public, mai ales dacă eşti demnitar. Altfel, dacă acest personaj halucinant a ajuns să reprezinte pentru unii patriotismul românesc, vai de naţia noastră!

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

7 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

13 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

15 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

16 ore ago

Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei

Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara…

16 ore ago

Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO

În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de…

17 ore ago