Ultima ora

Dominic Fritz negociază cu Alina Gorghiu majoritatea guvernamentală, la Bucureşti

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că a fost inclus în echipa care va negocia alianța dintre USR PLUS și PNL, respectiv UDMR, pentru formarea unei noi majorități guvernamentale. Având în vedere scorul imens obținut de formațiunea politică la Timișoara, era normal ca Dominic Fritz să facă parte din echipă.

A negociat la sânge cu Alin Nica și echipa sa liberală pentru Timiș, acum are ocazia să se lupte cu un trimis al Timișului pentru stabilirea unei majorități guvernamentale, senatorul Alina Gorghiu, care este parte a echipei liberale. Din cea a USR face parte și Cătălin Drulă, ales pe listele din Timiș a partidului.

În ceea ce îl privește pe Fritz, el spune că vrea să reprezinte cât mai bine Timișoara și Banatul, respectiv că nu se va abate de la ”voința Timișoarei”.

”Voi fi în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici. Este o onoare să reprezint, la București, valorile și speranțele Timișoarei și Banatului. Le mulțumesc colegilor din Alianța USRPLUS care m-au propus și susținut. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic și stabil și de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluții pentru oameni, aici și peste tot în țară. Sunt 4 ani în care putem să începem să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile și drepte, pe respect și empatie față de cetățeni. În vremurile acestea de neliniște și de dezamăgire față de politică, reflectate în absenteism și în rezultatul votului, e o datorie să ținem drept drumul european al României. Aceasta a fost voința Timișoarei exprimată la locale și parlamentate și mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru”, spune Dominic Fritz.

Vineri, la prezentarea oficială a noii echipe de parlamentari liberali, au lipsit doi dintre aceștia. Primul este Ben-Oni Ardelean, carantinat după ce a avut Covid 19, respectiv Alina Gorghiu, despre care Alin Nica a spus că e absentă motivat, pentru că e la București pentru a participa la stabilirea noii majorități guvernamentale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

38 de minute ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

4 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

4 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

7 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

8 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

9 ore ago