Primăria Timişoara

Dominic Fritz vrea Curtea de Conturi în control la clubul sportiv al primăriei. Datoriile, deja reduse, sunt la un milion de euro

Vremea sumelor generoase, date de municipalitatea din Timișoara, pentru a ține în viață cluburi sportive profesioniste va începe, încet, să dispară. Primarul anunță reorientarea sumelor de la PMT spre infrastructura sportivă și spre sportul de masă și cel juvenil. Între timp, el cele un control al Curții de Conturi la SCM și anunță că acolo sunt datorii imense, de un milion de euro.

Ne luăm adio de la ”Cea mai Poli dintre toate Poli” și alte asemenea cluburi sportive, integrate de nevoie în cadrul Sport Club Municipal, structura paralelă înființată pentru ca municipalitatea să poată băga bani la acestea, pentru a le asigura supraviețuirea. Acolo sunt datorii enorme, care sunt rostogolite de la un an la altul, chiar și după reducerea lor în ultimele luni suma pe minus este de 4,3 milioane.

Situația se va schimba, deocamdată s-au plătit salarii la sportivii care nu au nicio vină pentru că… există la aceste cluburi, a anunțat Dominic Fritz.

Aceasta este o nouă problemă din chestiile pe care le descopăr. La SCM va trebui să facem reforme majore, de trei ani jucîtorii nu mai primesc salarii la timp, chiar și cu întârzieri de patru luni. Rostogolim o sumă mare de datorii, clubul a rămas cu arierate foarte mari, am avut 5,1 milioane. Acum am reușit să reduc un pic, vom rămâne cu 4,3 milioane, dacă merge așa vom rămâne și anul viitor cu peste un milion de lei. Și aici mai sunt probleme în justiție, jucătorii au dat în judecată clubul. Asta va trebui să schimbăm. Pentru bugetul anului viitor suntem în discuții cu SCM, care nu are director, conducător era fostul consilier al lui Robu, acesta a plecat, deci a plecat și el. Am delegat atribuțiile directoarei economice de la SCM”, a declarat primarul.

Fritz cere chiar o verificare din partea Curții de Conturi la SCM, dar încearcă și schimbarea strategiei de cheltuire a banilor timișorenilor pentru domeniul sport.

Lucrăm la un buget cu care vom aduce arieratele la zero, este un prim pas a strategiei. Banii timișorenilor merg spre infrastructură sportivă, sportul pentru copii și tineri și, doar în al treilea rând, spre cluburi profesioniste. Acolo trebuie un parteneriat între primărie, mediul academic și mediul de afaceri. Va fi un nou consiliu de administrație acolo. De când s-a înființat SCM, nu s-a făcut niciun control acolo, ar fi bine să facă unul Curtea de Conturi acolo. Jucătorii nu au nicio vină, e o situație frustrantă. Încercăm să aducem la zi cât se poate, să reducem restanțele la salarii. Am primit un 1,1 milioane de lei din bugetul național la rectificare, nu sunt mulți bani, vom incerca să facem plăți”, a încheiat primarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago