Klaus Vaterland

Useriștii, îngroziți să intre „la guvernare” cu PSD prin încuscrire

În timp ce partidele toate spun în campania electorală că vor să reconstruiască România prin reformarea educației, promit ce deja au alocat prin lege, acele șase procente din PIB, iar președintele Iohannis se și vede arhitectul unui învățământ care să rezolve structural devoltarea României prin educație de calitate, în realitate ce avem?

Avem școala online și un studiu ce i se atribuie USR despre nivelul de educație al copiilor membrilor Uniunii Salvați România. „Cum v-ați simți dacă copilul dvs s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?”. Cam așa ni se spune că ar arăta întrebarea dintr-un studiu comandat de USR, analiză stopată apoi din motive lesne de priceput.

A fost o măgărie de-o maximă intoleranță, greu acceptată astăzi într-o Europă dominată de corectitudine politică, sau useriștii, mai centriști de felul lor, au vrut pe ocolite să-și măsoare percepția despre doctrine precum social-democrația sau liberalismul? Una peste alta, o astfel de întrebare nu se pune, ar riposta unii mai pudici. Dacă e vorba de educație și răspunsul copilului tău față de ceva ce mai degrabă are legătură cu infracționalitatea, decât cu direcțiile politice, atunci întrebarea chiar este de prisos. Nu-ți întrebi membrul USR cum s-ar simți dacă copilul ar scuipa pe jos în farmacie sau dacă ar mânca semințe la o piesă de teatru. În astfel de cazuri, te întrebi tu ca lider de ce l-ai mai primit pe omul ăsta în partid, dacă așa și-a educat copilul.

Atunci de ce i-ar umbla copilul cu membrul unui grup infracțional organizat? Să meargă la chefuri organizate de organizația de tineret și să spere că ar prinde un culoar bun spre un minister cu leafă bună și diurnă grasă în deplasări peste hotare? Dar haideți să fim astăzi pacifiști și să ne imaginăm că useriștii s-au întrebat cum e să fii socru de adept al socialismului sau de simpatizant al liberalismului, doctrinar vorbind, nu țintind anumite vicii de educație pesedistă, cu care acel tânăr ți-ar intra în familie plin de noroi pe cizme.

Ce are PSD cu așa ceva? Cu socialismul. Câteodată aveam senzația că nici PNL n-are prea multe cu liberalismul, dar despre PSD informațiile contradictorii sunt mult mai bogate, de unde și temerea unui tată/mamă că te-ai face neam prin alianță cu astfel de persoane. Firește că e o prejudecată. Firește că acest studiu al USR ar măsura mai degrabă gradul de talibanism al membrilor acestui partid, decât nevoia anecdotică de a afla dacă fii-sa sau fii-su s-ar plimba prin parcuri cu astfel de „loaze”.

Ca retorică la mișto, da, sună bine. Ăsta partid dintr-o bucată! Doar nu ai crede că Andrei Caramitru și-ar da copilul după un pesedist/ă! Însă dincolo de poantă, rămâne întrebarea ce făceau useriștii cu studiul? Dacă ar fi aflat din el că fata îi umblă cu un pesedist ce făceau? Îl înjunghia seara când pe pretendent când venea de ședința Comitetului Executiv? O bătea pe fii-sa să-l lase baltă? Sau, la atâta necaz, se apuca el de băut, de ajungea partidul o cloacă de alcoolici? Hai, cu pesedist mai înțeleg, dar dacă nici cu ginere liberal n-ar fi dat bine la studiu? Se făcea ca tatăl să lege alianță patru ani cu ăia de la PNL, dar să n-o prindă acasă pe domnișoară cu astfel de „derbedei”?!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

13 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago