Politica

USR PLUS, şah la PNL: Deputatul de Timiş Cătălin Drulă, propus la şefia Camerei Deputaţilor

USR PLUS face o mişcare extrem de surprinzătoare în timpul negocierilor cu PNL pentru formarea unui nou guvern. Copreşedintele Dan Barna şi-a anunţat retragerea candidaturii la şefia Camerei Deputaţilor în favoarea deputatului de Timiş Cătălin Drulă.

Mişcare a USR PLUS pe care PNL foarte probabil nu o anticipa. Pentru deblocarea negocierilor, Dan Barna, într-o foarte scurtă declaraţie de presă, a anunţat că renunţă la candidatura sa la preşedinţia Camerei Deputaţilor, propunerea partidului urmând să fie deputatul de Timiş Cătălin Drulă. El a mai propus ca liderii celor trei partide care vor forma coaliţia guvernamentală să fie vicepremieri.

“Voi face o scurtă declarație și nu voi lua întrebări. Ultimele zile ne-au arătat cât de ușor se poate aluneca în logica vechilor coaliții de conjunctură. E de neacceptat pentru că erodăm încrederea oamenilor. USR PLUS vrea negocierea programului de guvernare, care acum trenează. Se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de ambiții personale ale liderilor USR PLUS și PNL. Nu este despre poziții, ci despre o alocare echilibrată a funcțiilor pentru ca această coaliție să funcționeze. Am propus mai multe formule, refuzate de PNL. USR PLUS îl propune pe Cătălin Drulă pentru conducerea Camerei Deputaților. Îi propun lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest guvern ca vicepremieri ca exemplu de responsabilitate. Va fi un guvern serios, credibil, care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții. Va arăta românilor că suntem concentrați pe probleme reale și că nu e o coaliție de conjunctură. E frustrant că, deși discuțiile au mers bine pe programul de guvernare, ne-am blocat pe discuțiile pentru funcții. Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri va evita blocajele, vor lua decizii rapide”, a declarat Dan Barna.

Acum se aşteaptă răspunsul PNL la această mutare surprinzătoare.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

2 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

18 ore ago