Social

40 de migranți, depistați de polițiștii locali lângă o biserică

În timpul patrulărilor de joi seara, polițiștii locali au observat pe Splaiul Tudor Vladimirescu, pe terenul de sport situat vizavi de Biserica Creștină Baptistă Betel, aproximativ 40 de persoane provenind din țări precum Pakistan, Afganistan și Siria. Acestea serveau o masă caldă și ceai, oferite de enoriașii bisericii menționate.

Cât despre distanțare socială sau alte măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, nici vorbă! Prin urmare, acestora din urmă li s-au adus la cunoștință problemele cauzate de migranți, precum și faptul că adunările publice care presupun număr mare de persoane sunt interzise în această perioadă.

Tot în urma verificărilor din zona Gării de Nord, polițiștii locali au depistat și două persoane de origine afgană, care nu dețineau documente asupra lor și au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat a României, motiv pentru care, după ce au fost verificate de un echipaj al Ambulanței solicitat la fața locului, au fost predate unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

Polițiștii locali au continuat verificările în perimetrul Gării de Nord, pe peron și în fața locației, aplicând nouă amenzi pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, conform legii.

Un timișorean a mai sesizat că pe bd. N. Titulescu, la etajele 4 și 5 al imobilului cu numărul 10, se află patru persoane care și-au amenajat locuri de dormit în bloc, fac mizerie, consumă alcool, spre indignarea oamenilor care locuiesc acolo. Polițiștii locali au constatat că persoanele în cauză sunt oameni fără adăpost, care provin din Botoșani, fiind sancționați și preluați din zona respectivă.

Polițiștii locali vor continua verificările în zonă, cu prioritate, cu scopul combaterii faptelor de natură contravențională și pentru prevenirea producerii altor fapte de încălcare a legislației în vigoare.

În cazul în care timișorenii vor să sesizeze cazuri de acest gen pot apela

la 0256.968 sau 0256.246.112 și un echipaj al Poliției Locale va fi direcționat imediat, pentru luarea măsurilor legale.

 

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de…

2 ore ago

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, vom avea o nouă ediție a Cursei Rățuștelor pe Bega

Mult apreciata și gustata Cursă a Rățuștelor pe Bega, cel mai cunoscut și îndrăgit proiect…

7 ore ago

5 motive pentru a oferi cadou gadget-uri

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce cadouri să le mai oferi…

7 ore ago

Primăria Timișoara prelungește termenul de selecție pentru bugetarea participativă

Primăria Timișoara a decis să extindă termenul de înscriere în cadrul comisie care va monitoriza…

8 ore ago

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu…

8 ore ago

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la…

9 ore ago