Economic

SDM caută microbile, dar și vopsea specială și în valoare de aproape patru milioane de lei

Vopseaua pentru marcajele străzilor și carosabilului din Timișoara vor costa la Timișoara, în acest an, 3,3 milioane de lei, plus TVA. Societatea Drumuri Municipale caută ofertanți pentru aceste vopsele, mai precis sute de mii de kilograme, inclusiv… microbile reflectorizante.

Pe SEAP a fost lansată o licitație de început de an din partea celor de la SDM. Aceasta caută, pentru anul 2021, vopsea specială cu care să marcheze străzile și carosabilul din oraș. Dimensiunea înțelegerii este una mare, vorbim despre sute de mii de kilograme de vopsea, dar și 60.000 de kilograme de microbile reflectorizante.  Aceste microbile sunt un material special folosit pentru marcaje rutiere orizontale, care îmbunatățește vizibilitatea semnelor rutiere pe timp de noapte.

Conform caietului de sarcini, se caută: vopsea monocomponentă pe bază de solvent, diferite culori (grosime strat de ud de 600 microni), inclusiv materialele auxiliare, diluant și microbile reflectorizante compatibile – 80.000 kg; Vopsea bicomponentă de bază de metacrilat de metil, diferite culori (grosime strat de 3.000 – 6.000 microni, marcaje rezonatoare grosime strat de 2.000 – 8.000 microni), inclusiv materialele auxiliare, întăritor praf și lichid, microbile reflectorizante compatibile și agent de curățare pentru scule și echipamente – 100.000 kg; Vopsea bicomponentă colorată antiskid de bază de metacrilat de metil, diferite culori (grosime strat de 2.000 – 5.000 microni), inclusiv materialele auxiliare, întăritor praf și lichid – 30.000 kg, 45.000 kilograme de „microbile reflectorizante compatibile pentru vopseaua monocomponentă”, respectiv 15.000 kg de „microbile reflectorizante compatibile pentru vopseaua bicomponentă”.

Condițiile din contract sunt dure, firma câștigătoare va trebui să ofere cantitatea de vopsea solicitată în termen de o zi de la comandă, în caz contrar va avea punctajul scăzut la licitație.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

4 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

8 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

8 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

9 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

9 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

9 ore ago