Sănătate

510 dintre cei 535 de angajați și voluntari de la Spitalul Victor Babeș, vaccinați anti COVID-19

Peste 95 la sută dintre angajații și voluntarii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara au fost vaccinați în această primă etapă a campaniei naționale de vaccinare.

Procesul de vaccinare a început în 27 decembrie, când au fost administrate primele doze în centrul special înființat în spitalul timișorean. 510 dintre cei 535 de angajați și voluntari care lucrează în unitatea sanitară au primit prima doză de vaccin. Este vorba de medici, asistente medicale, infirmieri, personal auxiliar, rezidenți și studenți la medicină care fac voluntariat în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. De asemenea, vaccinul a fost administrat și colegilor din secția externă a unității sanitare (Clinica de Recuperare Cardiovasculara)

„Colegii mei, din toate compartimentele și secțiile, de la toate nivelurile, au înțeles importanța vaccinării. De altfel, înaintea începerii campaniei am organizat o echipă formată din mai mulți colegi infecționiști care au explicat tuturor ce înseamnă acest vaccin, cine se poate vaccina, ce se întâmplă dacă te vaccinezi, ce efecte secundare ar putea avea administrarea acestui vaccin. Au răspuns la toate întrebările și, astfel, oamenii au înțeles de ce este bine să ne vaccinăm. Au mai rămas câțiva colegi cărora nu li s-a putut administra vaccinul, care fie au contraindicații de vaccinare, fie sunt în perioada de 30 de zile după o infecție cu COVID-19”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” din Timișoara.

Începând de luni, la Centrul de Vaccinare de la de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Doctor Victor Babeș” are loc administrarea primei doze de vaccin cadrelor medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Până acum, peste 230 de angajați de la IBC au fost deja vaccinați.

„Ne pregătim acum pentru rapel. Duminică, în centrul nostru va avea loc administrarea celei de-a doua doze colegilor din spital. Potrivit schemei de vaccinare elaborată de producătorul Pfizer-BionTech, după rapel mai trebuie să treacă o săptămână pentru ca eficacitatea vaccinului să ajungă la 95 la sută. Este, spunem noi, cei de aici, de la Victor Babeș, un prim pas spre normalizare, spre revenirea la viața ante COVID”, a declarat prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

2 ore ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

2 ore ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

4 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

4 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

6 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

6 ore ago