Primăria Timişoara

A venit iarna și la Timișoara. Drumarii și firma de salubritate a primăriei au intervenit noaptea trecută/VIDEO

Zăpada a pus pentru prima dată probleme traficului rutier în zona Timișoarei în acest sezon rece. Drumarii au intervenit pe drumurile naționale, iar primarul Dominic Fritz a verificat firma de salubritate pentru a se asigura că aceasta va curăța carosabilul și străzile din oraș.

Conform Direcției de Drumuri și Poduri Timișoara, aproape 1.800 de tone de material antiderapant și 5,9 de tone de clorură de calciu au fost răspândite în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vest. Au acționat și patrulat 178 de autoutilaje – 48 în jud. Caraș-Severin, Timiș (37), Arad (36), Hunedoara (19) și 36 pe autostrăzile A1, A11 și DN 7G. Carosabilul este umed pe toată raza de activitate a DRDP Timișoara. Pe unele drumuri, zăpada este îmbibată cu material antiderapant: DN 7A Obârșia Lotrului (VL) – Petroșani (HD), DN 57 Radima – Nicolinț (CS), DN 57B Oravița – Borlovenii Noi.

La Timișoara, la primele ore ale dimineții străzile principale din oraș erau curățate, de asemenea, și pe o parte din străzile secundare se intervenise deja. Primarul Dominic Fritz a solicitat cetățenilor Timișoarei să-și curețe trotuarul din fața locuinței.

”Deja din noiembrie, am format un nucleu de reacție rapidă cu toți cei implicați, inclusiv cu Poliția Locală, condus de viceprimarul Ruben Lațcău. În fiecare noapte, o echipă de la Brantner verifică situația pe poduri și la intrările în oraș, pentru a decide dacă e nevoie de materiale antiderapante sau sare, prevenind poleiul. Reprezentanții Brantner m-au asigurat că au suficient personal la dispoziție, disponibil 24 ore din 24, pentru a ieși pe străzi cu utilajele de îndată ce începe ninsoarea sau înainte de-a da înghețul. În cazuri extreme, vor ajuta și societățile din subordinea Primăriei. În prima fază, vom curăța podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Apoi vom continua cu restul străzilor. SDM ne va ajuta să nu rămână grămezi de zăpadă pe margine. Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea.”, a spus Fritz, aproape de miezul nopții de duminică spre luni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

5 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

5 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

8 ore ago