Politica

Alin Nica anunţă începutul unei frumoase prietenii între PNL şi USR PLUS în Timiş

Tensiunile politice au trecut şi a început colaborarea administrativă. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica spune că relaţia dintre filiala pe care o conduce şi USR PLUS Timiş este din ce în ce mai bună. Mai mult, Nica afirmă că niciodată un preşedinte al CJ Timiş şi un primar al Timişoarei nu au colaborat mai bine decât a început să colaboreze el cu Dominic Fritz.

PNL şi USR PLUS au negociat luni de-a rândul o alianţă la nivelul judeţului Timiş şi, nu de puţine ori, în această perioadă s-au împroşcat reciproc cu noroi, inclusiv în public. Dar acum toate vechile tensiuni au dispărut ca prin minune, susţine Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş şi PNL Timiş

“Relaţia este foarte bună acum. Am depăşit cu totul etapa neînţelegerilor şi sunt convins că aşa vor continua lucrurile. Cristian Moş (copreşedintele USR PLUS Timiş – n.r.) a primit ca atribuţii exact ceea ce şi-a dorit şi sunt mulţumit de activitatea sa. Am terminat cu etapa politică trebuie să ne concentrăm doar pe administraţie. Oricum nu mai sunt alegeri în viitorul apropiat”, ne-a declarat Alin Nica.

De altfel, el a spus că, dacă nu era campania electorală pentru alegerile parlamentare, protocolul între PNL şi USR PLUS ar fi fost semnat mult mai repede. Nica susţine că are o relaţie foarte bună şi cu Dominic Fritz, aşa cum nu a mai fost niciodată între un preşedinte al Consiliului Judeţean şi primarul Timişoarei.

“Cu Dominic Fritz am stabilit să ne vedem o dată la două săptămâni, lucru care nu s-a întâmplat niciodată până acum între un primar şi un preşedinte al CJT. Vom avea proiecte comune şi trebuie să colaborăm pentru ele, dar şi ne vom sprijini reciproc. Vom merge împreună la Bucureşti, după ce va ieşi din carantină”, a continuat Nica.

Un alt sprijin reciproc va fi cu ajutorul celor trimişi de PNL şi USR PLUS în structurile guvernamentale: secretari de stat, şefi de agenţii naţionale etc.

„Am mai stabilit să ne ajutăm reciproc şi cu secretarii de stat pe care îi vom avea la Bucureşti. Ai noştri să ajute proiectele celor din USR şi viceversa. Am înţeles că vor avea chiar un secretar de stat la Dezvoltare, o poziţie foarte importantă pentru întregul judeţ. De asemenea, sunt convins că o să avem o colaborare foarte bună cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, şi o să ne ajute la proiectele pentru care am militat foarte mult. E vorba de autostrada spre Moraviţa – Belgrad şi centura Timişoarei. Va veni de altfel la Timişoara să semneze aici contractul pentru execuţia drumului de legătură între Sânandrei şi autostradă”, a mai declarat Nica

 

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

3 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

5 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

6 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

6 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

6 ore ago