Opinii

Cacealmaua PSD. Cum și-au bătut joc niște șmecheri de milioane de pensionari

PSD și-a dorit din suflet majorarea pensiilor cu 40% pentru pensionari și a salariilor pentru diferite categorii socio-profesionale, printre care și profesorii. La rândul lor, și americanii au dorit să colonizeze planeta Marte, să facă atmosfera acesteia respirabilă pentru rasa umană, dar nu au reușit, incompetenții. Dar oare chiar și-au dorit? Americanii da, și-au dorit, dar pesediștii? Povestea e lungă și a fost pregătită celor care au urechi și naivitatea s-o audă.

Când au legiferat majorarea pensiilor cu 40% într-o economie pusă deja pe butuci de „specialiștii” lor în economie, cei de la PSD au scos, de fapt, cuiul de la grenadă. S-au plimbat cu ea în mână până s-au plictisit, iar când au obosit de guvernare au lăsat-o din mână dimpreună cu grenada. Că este așa o arată și faptul că la legiferare au dat termen de intrare în vigoare luna septembrie 2020, nu a doua zi, cum ar fi arătat situația în cazul că nu mai puteau de nerăbdare, iar bugetul țării grohăia de cât de plin era.

Oamenii ăștia ori au un profet prin Comitetul lor Executiv, ori au noroc de cât maro au mâncat în tinerețea lor politică. Au lăsat guvernarea gestionată de o persoană străină de orice calitate profesională, e vorba de duduia Dăncilă, exact cu câteva luni înainte de a porni pandemia. Dacă nu aveau acel vraci în forul de conducere, firește că au calculat să predea responsabilitatea țării pentru lucruri mult mai puțin grave decât criza sanitară, dar oricum nu ușoare, cum ar fi problemele economice și promisiunile electorale ce urmau la scandență.

Buuuun, au venit liberalii, iar ei, pesediștii, au tot dat cu picătura chinezească să priceapă pensionarii că în septembrie trebuie mărite pensiile cu 40%, iar dacă ăștialați de la PNL nu le-or mări, că nu e de unde, atunci ei să fie de vină. Că n-au vrut să revină ei la Palatul Victoria cu premier PSD o arată și faptul că au fugit de un vot favorabil lor la validarea Guvernului Orban 2. Au pus umărul la moțiunea de cenzură, ca să-și arate mușchii, dar n-au vrut puterea și apăsarea pe umeri a promisiunii cu mărirea pensiilor din septembrie 2020 și a salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2021.

Jocul l-au continuat în toamnă. Văzând că liberalii nu majorează pensiile, eșalonându-le după puterea buzunarelor statului, au modificat în parlamentul controlat de ei ordonanța prin care Orban și ai lui au „rezolvat” problema. Dar, după ce au anulat eșalonarea propusă de liberali, au „uitat” să pună alte precizări legale în loc, astfel că au dat marjă de intervenție „sclavilor” de la Curtea Constituțională. Guvernul liberal a atacat la CCR, iar „dornenii” au considerat neconstituțională legea de modificare a ordonanței care nu mai oferea procentul integral de 40% majorare pensionarilor.

Acum se pune întrebarea dacă pesediștii au fost: 1) vicleni, mizând pe o revenire la guvernare, salvându-se astfel de o situație grea prin declararea ca neconstituțională a legii care dădea pachetul de 40% majorare de pensii; 2) a fost pur și simplu o scăpare pe seama incompetenței; 3) au fost, totuși, responsabili și n-au vrut să lase țara într-o criză urâtă financiară, chiar dacă e condusă de adversarul politic? Mai credeți în poveștile cu „bestia” care dezvăluie valențe umane sau oamenii lui Ciolacu poate mai sperau în refacerea „frumoasei” USL?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

14 ore ago