Categories: Klaus VaterlandOpinii

Noroc cu masca. Dominic Fritz, mușcat de fund de mai mulți „flămânzi” din Timișoara

E adevărat, mai mulți timișoreni au fost nevoiți să se programeze la vaccinare în alte centre din județ sau chiar în cele vecine. Sânnicolau Mare, Deta, Lipova, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Chișinău Criș sunt printre centrele ce vor fi vizitate de timișoreni într-un adevărat turism medical la finalul acestei ierni.

Prins cu probleme importante la cabinetul său de la Politehnică, fostul primar Nicolae Robu l-a acuzat pe Dominic Fritz că e vai de capul lui, incompetentul, și ne-a chemat pe noi alegătorii să ne imaginăm cum ar fi fost dacă el, fiul Bocsigului, ar fi fost reales la Timișoara. Câte centre am fi avut noi? Nenumărate, bine dotate, frumoase foc, dați like dacă vă place exaltarea fostului edil!

Un confrate jurnalist, pătruns și el de un adânc fior patriotic, a înfierat actuala administrație teutonă de pe CD Loga nr. 1 pentru lentoarea cu care se mișcă acțiunea de vaccinare în Timișoara. Ba chiar a estimat că se vor forma ambuteiaje la ieșirea din Timișoara pe Calea Șagului. Asta e mai gogonată decât „erupția” profesorului Robu. Un flux de vaccinare face 60 de doze pe zi. Deta, Oravița și Moldova Nouă, de pildă, ar vaccina 180 de oameni, evident nu toți timișoreni și nu toți programați la aceeași oră. Întrebarea care se pune este din câte mașini va fi format ambuteiajul de pe Calea Șagului, să știe fostul primar să trimită o echipă de filmare.

Timișoara vaccinează cu două fluxuri la Iulius Mall şi unul la Spitalul CFR. Un al treilea centru ce urmeaza a fi deschis va avea opt fluxuri, la ISHO. Centrul zonal de depozitare Timișoara a primit printre cele mai puține doze de vaccin în cele cinci tranșe venite până acum. În prima tranșă la Timișoara au sosit 10.700 doze de vaccin, distribuite la Spitalul Victor Babeș, 11.700 de doze în a doua tranșă, 11.700 în a treia tranșă și 7.020 doze în cea de a patra tranșă, tot atâtea în a cincea. Din acestea, au fost alimentate centre de vaccinare din patru județe: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, astfel că debutul etapei a doua de vaccinare a prins nu numai Timișoara într-o mare criză, cauzată de reducerea cantității livrate de producătorul Pfizer.

Are dreptate Alexandru Rafila (PSD) când spune că este anormal ca etapa a doua de vaccinare, care presupune o filtrare în ansamblul populației României, să cuprindă mai multe persoane eligibile decât în etapa ultimă, de masă. Cu o populație îmbătrânită, România merge la vaccinare cu cinci milioane de persoane cu vârstă de peste 65 de ani. Apoi cronicii despre care nu știm nimic ca număr. Ăsta e alt beteșug al sistemului medical românesc, lăsat poate și intenționat fără un registru al cronicilor pentru o mai bună „manipulare” a medicamentelor plătite integral sau parțial de stat prin rețete.

Dacă mai punem și personalul „indispensabil” care cuprinde toată administrația public și nu numai, vom observa că mai adăugăm peste două milioane de eligibili. Firește că teoriile conspirației au făcut treaba răsfirării acestora. Nu toți cei care au dreptul se vor duce să se vaccineze de frica unor efecte secundare pe termen lung, dar una peste alta tot avem o selecție aiurea făcută pentru etapa a doua. Da, în tot răul este și-un bine.Românului întotdeauna i-a fost poftă pe ce nu mai apucă să primească. Mulți adorau chiar statul la coadă pe vremea lui Ceaușescu și celebra vorbă „dați numai câte unul, să ajungă la toată lumea”.

Să faci ce cu centrele alea multe și frumoase ce le-ar fi înființat și dotat Nicolae Robu? Să faci doze de vaccin antigripal sezonier, un masaj scurt, o pedichiură, ce să faci să nu plătești aiurea o grămadă de doctori și asistente, toată logistica? La ce bun? Incontestabil că Dominic Fritz nu va face ca totul să meargă perfect în Timișoara. Vor fi multe motive să-i reproșăm neajunsuri în acest mandat, dar să spui că acum nu se vaccinează în Timișoara din cauza lui e ca și cum ai spune că el a scos virusul din laboratorul din Wuhan, furând, de foame, un liliac. Sau cine știe ce o mai fi prin capul oamenilor? Știm noi că Timișoara n-a primit mai multe doze și Fritz nu le-a dus cu microbusul în Germania, la nemții lui, nesătuii ăia? Oare nu de aia l-au infiltrat serviciile secrete germane ca primar al Timișoarei?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago