Administratie

Primăria Timișoara, reformată pentru mai multă coerență a proiectelor. Dominic Fritz vrea o nouă structură de personal

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a descoperit în cadrul instituției pe care o conduce lipsă de colaborare între diferitele departamente, acestea lucrând fiecare diferit cu propriile reguli. De asemenea, vorbește și despre o calitate slabă a multor proiecte, cu efecte ulterioare în implementarea lor.

Structura de organizare a primăriei va fi total schimbată, iar abordarea proiectelor derulate va avea un traseu clar, nu se va mai ajunge în situația în care diferite direcții de specialitate au proiecte pe aceeași temă. Se va lucra în echipă, iar fiecare departament va avea o sarcină clară. Unele vor realiza proiecte, altele le vor implementa, nu se va mai ajunge în situația în care fiecare face și scrierea și ”construcția”.

”Chiar dacă mă așteptam la multe, m-a speriat disfuncționalitatea internă. Nu au mai existat ședințe între echipe, avem direcții care comunică între ele doar cu scrisori. Acum am început să le aducem împreună, la o masă, să discutăm proiecte comune. Avem o problemă cu proiectele de investiții ale orașului, care sunt dispersate peste tot în primărie. Există un birou care reabilitează o clădire aici, există Direcția de Dezvoltare care are câteva proiecte de construcții, există Direcția Tehnică, care are câteva proiecte de construcții, fiecare după propriile standarde și reguli. Unii reușesc mai bine, alții mai prost. Noi, cu reforma  pe care o pregătim acum o să reușim să avem o coerență mai mare, o să fie o direcție care o să facă proiecte, o să existe o direcție care planifică. Lucrăm acum la structură, unde chiar dacă ai avea cel mai motivate funcționar, nu o să ducă la rezultate bune. Din păcate avem o mare problemă cu calitatea. Avem, de exemplu, un număr mare de proiecte tehnice făcute prost, și asta se vede în calitatea lucrărilor făcute ulterior”, a declarat Dominic Fritz, în cadrul unei emisiuni transmise de postul local de televiziune Europa Nova.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

O oră ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

2 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

2 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

4 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

5 ore ago