Opinii

Bugetul din Cana Galileii. După ce au transformat vinul în apă, PSD ne ispitește cu aurolacul

PSD a transmis mesaj către români în care avertizează că în viața lor se va petrece un moment devastator cauzat de Guvernul Cîțu, de PNL, de USR și UDMR. „Concluzia este una dramatica: banii din acest buget ajung doar pentru nouă luni. Veniturile sunt supraestimate cu cel putin 0,5% din PIB, iar cheltuielile sunt subestimate cu minimum 0,4% din PIB”, spunea senatorul Oprea din laboratoarele de economiști ale social-democrației românești.

Demența PSD nu vine din conținutul mesajului. Poate fi adevărat că proiecția liberalo-useriștilor asupra bugetului din 2021 e prea mare la venituri (cam toate guvernele fac la fel) și poate fi mai mică decât în realitate la capitolul cheltuieli, adică nu vor ajunge banii și cerem voie să ne împrumutăm. Cum spuneam, mesajul poate fi corect, dar vine și demența.

Da, demența vine din „bugetul paralel al PSD”. Din care Marcel Ciolacu, președintele partidului, dă de sub curea tuturor românilor o majorare a salariului minim, dar și a pensiilor cum voiau ei, menținerea sporurilor absurde, alte cadouri „de dulce”. Adică bugetul cum e el acum nu ajunge decât pentru nouă luni și apoi vine dezastrul, dar dacă dăm salarii mai mari va ajunge tot anul. O minune, nu alta! Din același buget? Noooooo, altul, mai mare! Cu ei, pesediștii, cresc încasările la venituri sociale, cresc venituri PFA, mai vin bani din eșalonări, dar și prin reducerea evaziunii fiscale, când tocmai politicile lor, corupția ce au clocit-o atâția ani, au făcut să scadă toate aceste încasări astfel încât să plaseze România pe la coada clasamentelor în topurile țărilor UE.

Dacă nu-l credem pe Ciolacu, oricând se vor găsi trubaduri ai național-social-democrației care ne vor spune chestia aia cum că de aia nu avem bani pentru pensii și salarii decente, că se fură (ai noștri sau străinii din multinaționale, SUA, NATO, ONU). Iar dacă ni se mai dau câteva exemple cu tânăra liberală sinecuristă de la Apele Române Iași și mai vreo două din Gorj, atunci sigur ar trebui să ne lăsăm convinși că bani ar fi, dar „ăștia nu vor să îi dea, că nu le mai ajung lor să fure”. În realitate, această teorie este de o altă demență. Nu că nu se fură și în „epoca PNL”, ci că furturile ar fi atât de mari încât ar îndestula milioane de pensionari și nu știu câți salariați minimali românești.

Jur pe moaștele lui Alexandru Bârlădeanu că aș vota cu PSD dacă această teorie ar fi adevărată. Că ar fi bani pentru pensii și alte cele, dar ăștia de la USR și PNL, bașca UDMR, fură de nu se mai satură, cum nici măcar PSD n-a îndrăznit să facă. De risipit se mai fură, categoric, doar trăim în România, dar bugetul despre care vorbim și despre care PSD spune că nu ajunge decât pentru primele nouă luni ale anului nu va putea oferi mult mai mult nici dacă guvernanți ar fi economiști ai lui Elon Musk si Bill Gates la un loc, pe alese. Ba mai mult, din sărăcia asta cel puțin ni se promite un procent de 5,5% pentru investiții, ceea ce România n-a mai văzut sub guvernările PSD ce meșteșugit s-au axat pe podețe nefăcute, dar încasate, îmbunătățiri funciare nefăcute, dar plătite, ori asfaltări scumpe și de slabă calitate pentru luat ochii alegătorilor de la sate.

În ultimii nouă ani, PSD a guvernat vreo șase. Păcăleala a fost că au dat bani mai mulți populației, pe datorie, ca bețivului la birt băutura. N-au investit mai nimic. Totul a intrat în consum. Am plătit importuri și mână de lucru de prin alte țări, au tranformat ani de zile vinul în apă și-acum ne ofertează cu aurolacul.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

3 minute ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

8 minute ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 minute ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

50 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago