Economic

Colterm caută, rapid, firmă de consultanță care să întocmească documentația pentru procedura de concordat preventiv

Pe portalul de licitații electronice SEAP a fost publicat, joi după-masă, anunțul de licitație prin care Colterm caută o firmă care să realizeze documentația aferentă introducerii procedurii concordatului preventiv, soluția magică de rezolvare a problemelor societății de termoficare din Timișoara, propusă de noul director al societății, Bogdan Nanu. Se pare că graba este mare, licitația va stabili un câștigător peste doar zece zile, suma alocată fiind de 1,1 milioane de lei plus TVA.

Firma câștigătoare va trebui să presteze ”Servicii de consultanță pentru restructurarea/reorganizarea tehnico financiară”, se spune în anunț. Iar aceste serivicii includ: ”I. Analiza situației economice, financiare și juridice a societății prin întocmirea unei oferte către creditorii societății. II. Elaborarea unui plan de restructurare/reorganizare”, se arată în anunțul postat pe SEAP.

Lansarea licitației vine pe fondul scandalului în care este implicat directorul Colterm, după apariția în presă a informațiilor legate de condamnarea sa penală, pedeapsă grațiată ulterior.

Referitor la acest subiect, primarul Dominic Fritz, cel care l-a numit pe Nanu pe post a refuzat timp de o zi să ofere presei un răspuns legat de situația creată, doar joi seara el oferind celor de la Renașterea un răspuns pe această temă. Conform informațiilor oferite publicației, Fritz spune că nu știa despre problemele din trecut ale directorului Colterm, iar despre eventuale măsuri luate în legătură cu ocupantul postului de director al Colterm el a spus, conform sursei citate, că ”Obiectivul Primarului este reușita procedurii de concordat preventiv de care depind evitarea insolvenței Colterm și reechilibrarea bugetului Primăriei îndatorată la Colterm”

În acest moment, datoriile totale ale Colterm către diferiți furnizori au depășit 300 de milioane de lei, societatea fiind în prag de insolvență. Se pare că despre soluția concordatului preventiv s-a mai discutat și în trecut, dar nu a întrunit acceptul creditorilor.

Share
Published by
Daniela Stoian

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago