Administratie

Drumurile naționale și cele județene din Timiș sunt deschise circulației rutiere/VIDEO

Drumurile Naționale și cele județene din Timiș sunt circulabile, fiind, în cea mai mai mare parte, curățate. Utilajele celor de la DRDP Timișoara și ale firmelor cu care Consiliul Județean Timiș are contract au acționat pe timpul nopții pentru curățarea carosabilului.

Un număr de 130 de autoutilaje au acționat și patrulat în cursul nopții pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării. Drumarii au răspândit peste 1.120 de tone de material antiderapant și peste 15 tone de clorură de calciu. În jud. Arad s-a acționat cu 19 utilaje și 126 tone antiderapant, pe DN 7, DN 79, DN 79A, DN 76. Pe raza de activitate a SDN Caransebeș s-a acționat cu 16 autoutilaje și 126 tone material antiderapant pe DN 6, DN 57, DN 57B, DN 58, DN 58A, DN 68. În județul Hunedoara, au fost pe teren, de la orele 23 până la ora 5.30 – 23 de utilaje, care au acționat cu aproape 120 de tone de material antighețuș pe DN 7, DN 7A, DN 66, DN 66A, DN 68, DN 76, DN 68A, DN 74. În aria de activitate a SDN Timișoara au fost pe teren 31 de utilaje, fiind răspândite peste 150 de tone de antiderapant pe DN 6, DN 69, DN 59, DN 57. Pe autostrăzile A1, A6, A11 și DN 7G au acționat 41 de utilaje, cu 600 tone antiderapant.
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile județene din Timiș. Conducătorii auto sunt rugați să adapteze viteza la condițiile de drum și să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire.
Drumarii acționează cu 28 de utilaje, iar pe parcursul nopții au fost folosite peste 583 de tone de material antiderapant: pe sectorul Sânnicolau Mare, Gottlob, Jimbolia au fost utilizate – 18 tone; pe sectorul Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport – 191 tone; pe sectorul Foeni, Giroc, Sânmihaiu Român, Denta – 37.5 tone; pe sectorul Buziaș, Tormac, Topolovățu Mare, Moșnița Veche – 96 tone; pe sectorul Coștei, Crivobara, Balint, Brestovăț, Hitiaș, Cliciova – 106 tone; pe sectorul Buziaș, Lugoj, Făget, Bethausen, Traian Vuia, Nădrag – 135 tone.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago