Administratie

Comisie de economişti, condusă de şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, la concursul pentru secretarul Primăriei Timişoara

Pe data de 9 martie va avea loc concursul pentu ocuparea funcţiei de secretar general al Primăriei Timişoara, unul dintre cele mai importante posturi din instituţie. Comisia de concurs va fi condusă de şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, aceasta având în componenţă mai mulţi economişti, în condiţiile în care funcţia în cauză este de natură juridică.

De patru ani şi jumătate, mai exact din iulie 2016, Primăria Timişoara nu a avut secretar cu concurs. Şi asta după 25 de ani în care această funcţie a fost ocupată de celebrul Ioan Cojocari. După acesta au venit prin delegare sau împuternicire (unii spun că această formulă este ilegală) Simona Drăgoi şi Caius Şuli, acesta din urmă ocupând funcţia în prezent. În octombrie 2017, fostul primar Nicolae Robu a organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei, dar a fost un fiasco total cu iz de băşcălie. Şi asta în condiţiile în care l-a concurs s-au prezentat un secretar de la o comună din Botoşani şi un mediator din oraşul Brad, acesta fiind şi singurul care a ajuns să dea proba scrisă, obţinând 13,2 puncte dintr-un total de 100.

Proba scrisă a concursului de secretar general, actuala denumire a postului, va avea loc în 9 martie, la ora 11.00. Ea va fi precedată de probele de cunoștințe IT (ora 9.00) respectiv limba engleză (ora 10.00). De menţionat că ultima zi de depunere a dosarelor este 23 februarie.

Ce provoacă însă multe nedumeriri în primărie este componenţa comisiei de concurs. Ea va fi condusă de Adrian Bodo, directorul Direcţiei Fiscale. Din ea mai fac parte Dana Ardelean, Steliana Stanciu şi Radu Sperneac. Ardelean este şefa de cabinet a viceprimarului Ruben Laţcău. Steliana Stanciu este director executiv cu delegaţie la Direcţia Economică. Sperneac este director în cadrul Direcţiei de Evidenţa Persoanelor (Starea civilă). Acestora li se vor adăuga doi reprezentanţi din partea Prefecturii Timiş. Mai există şi o comisie de contestaţii care va fi condusă de Claudiu Andraş, consilier la Resurse Umame.

Rumoarea din primărie este provocată de faptul că cei mai mulţi din comisie au studii economice. Ori funcţia de secretar general presupune în primul rând vaste cunoştinţe juridice. De altfel, Bibliografia de concurs cuprinde toate codurile penale şi civile, pe lângă alte legi.

De menţionat că, până la această oră nu s-a înscris nimeni la concurs. Totuşi, potrivit unor surse, are intenţia să facă acest lucru Caius Şuli.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago