Timp liber

Cum să te îmbraci ca să pari mai tânără

După 40 de ani, în general, femeile caută să dea timpul înapoi prin diverse metode și încearcă să ascundă vârsta prin diferite tratamente. De obicei, au tendința de a se concentra pe tratamente cosmetice care oferă tenului un aspect mai tânăr, pe proceduri corporale care mai elimină din kilograme, pe tunsori și coafuri cât mai scurte, cu aer adolescentin, sau pe un machiaj care ascunde, dar nu exagerează prin culori. Însă poți să arăți mai tânără doar prin atitudine și vestimentație.

Iată cum poți folosi hainele în avantajul tău și îți poți ascunde vârsta.

Poartă culori tari

Odată cu vârsta, încercăm să devenim mai serioase, mai sobre, iar acest lucru se reflectă, în primul rând, în culorile pe care le purtăm. În loc să începi să porți doar haine în culori neutre sau mohorâte, alege culori tari care merg și la o vârstă mai înaintată. Evită negru, maro, gri, culori care îmbătrânesc și mai mult, și alege în schimb piese în tonuri de muștar, bordo, bleumarin, albastru, verde jad, coniac. Aceste culori sunt suficient de tari încât să atragă atenția și să dea vitalitate ținutei, dar destul de serioase ca să nu te facă să pari ridicol. Evită, însă, culorile aprinse precum galben solar, roșu corai, vernil, nuanțele neon. Acestea sunt pentru fetițe și femei foarte tinere.

Alege piese moderne

Clasicul este nemuritor, dar ai grijă să nu exagerezi. Nu te îmbrăca din cap până-n picioare în haine care ascund formele sau cu croieli prea cuminți. Mizează pe combinații de clasic cu modern. De exemplu, poți combina un pantalon clasic sau o fustă pe corp cu pulovere pentru dama moderne, sau poți purta pantaloni slim cu un blazer și cămașă din mătase. De asemenea, poți alege o rochie office peste care să porți o geacă de piele. Este important să echilibrezi piesele serioase cu altele cool, care dau acel accent tineresc ținutei.

Jeanșii sunt piese fără vârstă

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă o să mai poți purta jeans și la 50 de ani, răspunsul este DA! Jeanșii sunt piese fără vârstă, însă au capacitatea de a păstra sentimentul acela de tinerețe. Poartă un model care să ți se potrivească, simplu, clasic, într-o nuanță decentă de albastru, evident, fără aspect deteriorat, rupturi sau alte aplicații ce amintesc de generația disco. Dacă vrei să accentuezi tinerețea ținutei, îi poți purta cu o geacă într-o culoare tare, de la Fashion Days și ghete Chelsea.

Și nu uita, atitudinea este cea care contează cel mai mult atunci când abordezi o ținută sau când vrei să pari mai tânără. O femeie veselă, care emană energie bună, va fi întotdeauna percepută drept o femeie tânără.

Share
Published by
Dana Popa
Tags: fashionfemei

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

9 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

14 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

16 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

17 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

17 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

17 ore ago