Administratie

Dominic Fritz răspunde ”trompetelor de serviciu” ale fostei administrații: de trei luni de zile nu fac altceva decât să salvez proiectele începute

Actualul primar, Dominic Fritz, reacționează după acuzațiile lansate din nou de Nicolae Robu și ”trompetele de serviciu” ale sale, referitoare la faptul că i-ar opri proiectele lansate pe vremea sa. Primarul în funcție spune că, de fapt, de trei luni doar se chinuie să găsească bani pentru proiectele lansate de predecesorul său, fără surse de finanțare, și lăsate baltă după alegeri, ”cu sute de zile de întârziere”.

Aflat în ofensivă permanentă de zile întregi împotriva celui care i-a luat locul, după ce l-a învins clar la alegeri, fostul primar, Nicolae Robu, începe să primească replici tot mai dese de la Fritz.

”Ei bine, mi-a fost dat zilele trecute să aud cum administrația Fritz, după ce a anulat sau cel puțin sistat sau amânat o mulțime de proiecte din portofoliul asumat de mine, TOATE, ca și cele pe care le-am realizat în cei 8 ani de mandat, deosebit de importante pt oraș, a decis să omoare și acest minunat festival, care ne-a umplut sufletele de bucurie la fiecare ediție a sa cu mine ca Primar!”, este o parte din ultima postare pe rețeaua Facebook, lansată de Robu cu referire la Timfloralis, festival care nu va mai avea loc.

Dominic Fritz nu este deloc de acord cu această afirmație despre ”TOATE” proiectele și răspunde, fără să nominalizeze persoana care îl atacă.

”Fosta administrație lansează, prin trompetele de serviciu, informația falsă că i-aș opri proiectele. Nimic mai mincinos. De 3 luni de zile nu fac altceva decât să salvez proiectele începute, dar lăsate fie fără bani, fie cu sute de zile de întârziere. Pentru a doua categorie, dacă vrem să realizăm proiectele, nu există altă soluție decât rezilierea contractelor cu firmele care nu și-au făcut treaba și refacerea licitațiilor. Este cazul bazelor sportive din Calea Buziașului și Calea Șagului. Firmele contractate nici nu mai răspund la mailuri. Deși angajații din Primărie i-au cerut fostului primar să rezilieze contractele și să refacă licitațiile încă de anul trecut, acesta nu a avut curaj, probabil fiindcă se afla în campanie”, spune Fritz.

El mai subliniază că sancționează firmele neserioase și că așteaptă firme serioase la reluarea licitațiilor pentru contractele care au fost închise fără succes.

”Eu sancționez firmele care nu respectă contractul cu Primăria și cu comunitatea, așa cum am făcut și cu reabilitarea din Piața Victoriei, și refac licitațiile la care aștept companii serioase, cu capacitatea să deruleze proiectele. Pentru prima categorie lupt să găsesc bani și sunt șanse mari să reluăm lucrările pe Prezan și Alexandrescu foarte curând”, a încheiat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

O oră ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago