Administratie

Gafă reparată la Muzeul Satului Bănățean. Walther Konschitzky, presupus colaborator al Securităţii, nu va mai fi în Consiliul Științific al instituției

Cristian Moș recunoaște numirea unei persoane acuzate că ar fi fost colaborator al Securității în conducerea Muzeului Satului Bănățean și a decis schimbarea rapidă a celui vizat. Walther Konschitzky a fost cooptat în Consiliul Științific al instituției de vicepreședintele CJ Timiș și șeful USR local.

El a anunțat schimbarea celui vizat după ce în presă au apărut informații cum că persoana respectivă ar fi fost unul dintre turnătorii cunoscutei Hertha Muller, scriitoarea de origine română și etnie germană, care a cîștigat premiul Nobel.

”În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, vă anunț că, în această dimineață, am purtat o discuție atât cu directorul Muzeului Satului Bănățean, domnul Dănuț Radoslav, cât și cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație al Muzeului și am primit asigurări că numirea domnului Walther Konschitzky în Consiliul Științific o să fie revocată în cel mai scurt timp. În locul dumnealui, o să fie numită doamna Daniela Crainic, Președintele Asociației Lunca Pogănișului – asociație care are ca scop identificarea, conservarea și promovarea valorilor culturale și naturale locale și ale patrimoniului local”, a anunțat Moș.

Scriitoarea Herta Muller, câştigătoare a Premiului Nobel pentru literatură, a afirmat, într-un interviu mai vechi, că printre cei care au turnat-o la Securitate s-a numărat şi Walther Konschitzky.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

46 de minute ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

55 de minute ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

2 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

2 ore ago