Primăria Timişoara

Job-uri plătite excelent la Retim. CL Timișoara și-a desemnat reprezentanții în conducerea societății, după dezbateri inutile de o oră

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, a fost la un pas să ”torpileze” soluția găsită de primarul Dominic Fritz pentru a rotunji venitul colegului său fost bancher, venit la Timișoara pentru a fi city manager, Matei Creiveanu. Acesta a fost propus a fi unul dintre cei trei trimiși ai Consiliului Local Timișoara în Consiliul de Administrație al Retim, un loc remunerat cu minuscula sumă de aproximativ 3.500 de lei.

Având în vedere aceasta, Țoancă a propus plafonarea sumelor cu care acești reprezentanți sunt plătiți pentru ședințele respective, la suma de 250 de lei. Propunerea sa s-a lovit de un adevărat zid din partea celor de la USR PLUS și PNL (în cea mai mare parte), care au oferit un mare număr de argumente, dar cele mai dese oferite sunt cele referitoare la faptul că oamenii de calitate care se aduc să reprezinte municipalitatea în consiliile de administrație nu pot fi… de calitate, decât dacă sunt și remunerați pentru acea muncă. A trecut vremea muncii voluntare, a anilor trecuți, a spus un consilier local. Cumva, pentru locurile din consiliile de administrație din alte societăți unde Primăria Timișoara există am putea deduce că nu ar fi oameni la fel de calitativi ca și cei de la Retim, pentru că sumele plătite la acestea nu sunt nici pe departe la același nivel cu cele de la societatea de salubritate. De asemenea, în plen s-a mai spus că sumele plătite membrilor CA sunt stabilite de societate, nu de consiliul local. Cele trei locuri din acest organ de conducere al societății au un rol destul de redus, dacă avem în vedere că partea germană deține patru locuri, deci majoritatea lejeră în luarea deciziilor.

Revenind, numele propuse pentru cele trei locuri disponibile la Retim sunt, pe lângă city managerul Matei Creiveanu, sunt Nicoleta Păun, respectiv Mircea Vancia.

Nicoleta Păun are 34 de ani, este absolventă a Facultății de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, specializarea economia mediului și agroalimentară. Mircea Vancia a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmată de un masterat în Pieţe Financiare. Conform datelor prezentate la plenul de marți, cei doi au lucrat mai mult timp în domeniul economic. Nu am aflat dacă cei doi sunt sau nu membri ai unui partid.

Mulți consilieri au întrebat cine sunt cei doi propuși pentru locurile din CA Retim, pentru că nu știu ce intenții sunt, cum arată la față, ce idei doresc să impună în managementul Retim, ei aflând despre respectivele persoane doar în seara de dinaintea plenului. Ceea ce este și mai interesant este faptul că mai mulți consilieri locali au spus în plen că nu s-ar ști nici măcar cine sunt reprezentanții CLT în Adunarea Generală a Acționarilor la Retim.

În ciuda disputelor ”la baionetă” pe tema celor trei locuri de trimiși ai primăriei la sesiunile Consiliului de Administrație ale Retim, până la urmă proiectul a trecut și ”job-urile” au fost ocupate cu propunerile lansate. Cu tot cu suma menționată pentru post, amendamentul lui Țoancă neîntrunind voturile consilierilor, fiind chiar numit ca fiind unul populist.

Vă reamintim că primarul Dominic Fritz spunea în urmă cu două săptămâni că salariul de 17.000 de lei oferit city-managerului nu este deloc una mare https://debanat.ro/2021/02/primarul-fritz-analizeaza-salariul-de-17-000-de-lei-e-mic-pentru-city-managerul-timisoarei-comparabil-cu-cele-din-mediul-privat_321074.html .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chiologice care au avut loc, în acest weekend la…

56 de minute ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

6 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

9 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

9 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

9 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

9 ore ago