Primăria Timişoara

Lucian Vărșăndan a fost numit și oficial director la Teatrul German Timișoara

Angajații Teatrului German de Stat Timișoara își vor primi, în sfârșit salariile pe ultima lună. Aceasta, după ce nu a mai fost cine să semneze statele de plată, iar noul (vechi) director Lucian Vărșăndan nu a avut numirea oficială, deși câștigase concursul pe post. Marți după-masă, ordinul a fost semnat de Dominic Fritz.

TGST are în sfârșit manager ”plin”. Primarul Timișoarei a făcut dreptate și a îndreptat decizia pe care o consideră injustă și pentru care municipalitatea a pierdut în instanță, de eliminare a fostului director al instituției, Lucian Vărșăndan, din competiție.

Am semnat cu mare ușurare și speranță astăzi (n.r. marți) noul contract al lui Lucian Vărșăndan, care revine, astfel, la conducerea Teatrului German de Stat din Timișoara. A luptat trei ani în justiție împotriva unei nedreptăți comise de fosta administrație. Lucian Vărșăndan lucrează la Teatrul German din 1999 și a devenit director al acestei instituții de cultură în 2007, la doar 31 de ani. A condus teatrul timp de 10 ani, după care brusc și fără niciun temei legal nu a mai fost considerat competent pentru poziția managerială pe care a ocupat-o în mod meritoriu”, a anunțat Dominic Fritz.

Primarul a decis să nu mai continue procesul pierdut, prin intermediul unui recurs, și a acordat lui Vărșăndan posibilitatea să termine concursul din care a fost eliminat.

Profesionalismul lui a fost recunoscut public în 2018, după ce a fost eliminat din concurs, prin decernarea premiului pentru teatru al Radio România Cultural. Colegii săi l-au dorit înapoi, timișorenii l-au dorit înapoi, iar, în final, instanța a decis că trebuie să continue procedura de evaluare ca să se întoarcă în funcție. Mă bucur că eu sunt cel care azi a semnat această întoarcere la normalitate pentru că îl apreciez mult. L-am asigurat că Teatrul German va găsi întotdeauna un sprijin în Primăria Timișoara”, a mai spus Fritz.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

55 de minute ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

3 ore ago

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

6 ore ago

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

21 de ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

21 de ore ago