Administratie

Mizând pe revenirea lui Nicolae Robu în scaunul de primar, Ionuţ Nasleu cere să fie demis din funcţia de director al SC Pieţe

Aflat la un pas de a fi debarcat de la conducerea societății Piețe S.A., directorul Ionuț Nasleu a anunțat că va cere Consiliului de Administrație să îl demită chiar de mâine, dar a subliniat că nu a luat niciodată mită și nu a adus prejudicii societății pe care o conduce. Despre acuzatorul său, Dominic Fritz, a spus că are ”comportament oscilant ori deviant” şi va fi dat jos de pe scaunul de primar de fostul ocupant, Nicolae Robu.

Într-o conferinţă de presă, Ionuţ Nasleu a oferit și o grămadă de cifre, care să justifice realitatea legată de ”dezastrul economic” de care este acuzat de Fritz, și a spus că Piețe SA este singura societate din proprietatea primăriei, care dă bani acesteia și nu primește.

”Prin redevențele plătite primăriei, Piețe SA dă bani, nu primește milă, ajutor de la primărie”, a spus Nasleu.

De fapt, aceste redevențe ar fi în mare parte de vină pentru lipsa de profit, mai précis piața din Iosefin, care este una cu rezultate negative și care trage în jos sumele pozitive realizate în alte locații. De asemenea, a mai menționat că societatea pe care o conduce a realizat numeroase reparații, locațiile find foarte vechi, pentru că proprietarul acestora, Primăria Timișoara, nu a făcut absolut nimic pentru aducerea lor la standarde de siguranță. În 2019 au fost realizate reparații de 328.021 lei, spune el.

La capitolul cheltuieli pozitive, Nasleu a mai pus și amenajările pentru realizarea târgului din Piața Traian,  care să revigoreze zona respectivă. Este vorba despre celebra piață tradițională unde și primarul Nicolae Robu a primit dedicații de la cântăreții de manele care au prestat pe scena din acea zonă și care a declanșat scandalul interzicerii acestui gen muzical în toate locurile publice din întreg orașul. Pentru acest târg, amenajările efectuate au costat 305.420 de lei, spune Nasleu.

Pierderile totale în acel an au fost de 1,2 milioane de lei. Numai Piața Iosefin a generat pierderi de 728.000 de lei din acel total, a menționat șeful Piețe SA. Din încasări, după plata redevenței către primărie și a impozitului pe clădiri nu se pot plăti nici măcar cheltuielile curente pentru această locație, spune cel acuzat de management prost.

”Deci, rezultatele financiare negative nu se datorează managementului defectuos ci, în primul rând, redevenței impuse de municipiul Timișoara pentru Piața Iozefin, care nu poate fi acoperită din veniturile realizate din exploatarea acestei piețe. Deci piața aia e pe pierdere, pe înțelesul tuturor”, spune Nasleu.

De menţionat aici că Primăria Timişora era condusă totuşi de Nicolae Robu, cel care l-a numit pe Nasleu la Piețe SA.

Dacă s-ar scoate Piața Iozefin din ecuația generală, societatea pe care o conduce ar fi pe plus, a mai menționat directorul.

El l-a acuzat pe primarul Fritz că nu ține cont de rezultatele obținute în activitatea de management.

”Conducerea societății are un grad de îndeplinire al criteriilor de performanță de 96%, domnul Fritz. Cum puteți cere demisia directorului și al tuturor? Sunteți în eroare maximă!”, spune Ionuț Nasleu.

Despre anul 2020, el afirmă că pandemia e de vină și că restaurantele și fast-food-urile, care aduceau bani buni la bugetul Piețe SA au fost închise din cauza restricţiilor.

De asemenea, au fost efectuate cheltuieli importante pentru a asigura menținerea condițiilor sanitare și a piețelor din subordine, deschise publicului.

Nasleu a încercat să răspundă și mai multor acuzații legate de utilizarea resurselor societății în scop personal, a admis că e posibil să fi folosit autoturismul societății și în scop personal, respectiv că ar fi montat un dispenser de dezinfectant dintre cele deținute, dar că nu a adus prejudicii societății. Conștient că va pleca de pe funcția deținută el a cerut Consiliului de Administrație să îl demită.

”Eu dacă plec de la Piețe nu am făcut nicio ilegalitate. Niciodată nu am luat mită, nu am făcut nicio infracțiune extremă care să aducă prejudicii instituțiilor pe care le-am condus. Consiliul de Administrație să mă demită mâine! Plec cu fruntea sus, vreau să îi protejez pe colaboratorii mei”, a mai menționat Nasleu.

 

Acuzațiile de găuri în gestiune și lipsa comisiei de casare

 

Directorul de la Piețe a mai vorbit și despre o altă acuzație, cum că avea găuri în gestiune. El spune că acele bunuri erau, de fapt, ale Primăriei Timișoarei, fiind scoase din evidențe, închise într-o cameră de la Piața de Gros, dar fără a fi casate, pentru că de zeci de ani nu există comisie de evaluare la nivelul municipalității.

”Toate aceste bunuri au fost propuse pentru casare, de chiar aceiași comisie, condusă de un anumit domn, Victor Birda se numește, care, în teorie ar trebui să apere iteresele primpriei. În 2016 aceste bunuri au fost propuse pentru casare, pentru că nu sunt ale Piețe, sunt bunurile primăriei, și în 2016 acest Victor Birda, le-a propus pentru casare. Când ai propus tu, omul care trebuie să aperi interesele primăriei, de ce mi le impuți mie, de ce în 2016, cînd trebuia să le casezi, le puneai într-o magazie și le casai. De ce? Pentru că, domnule Fritz, primăria nu are nici acum o comisie de casare, de zeci de ani de zile. Și atunci domnul Birda în 2016… uitați cât era dosarul, dar acum, când a primit comandă de la USR-iști, uitați cât e dosarul, dublu, doar să mă compromită pe mine”, a mai declarat Ionuț Nasleu, în cadrul unei conferințe de presă online.

El nu a ratat ocazia să fie din nou ironic la adresa lui Fritz, referindu-se la incendiul de la grădiniță, de săptămâna trecută. Mai mult a prezis că fostul primar îl va depăși (nu a precizat cum), iar Fritz se va întoarce înapoi în Germania.

”E de râsul curcilor, au intrat boschetarii în grădiniță, de ce nu s-a dus acolo cu presa după el? De ce nu a scris presa că acolo este un administrator de piață? (…) Dominic, reține, o să pierzi. Robu se va întoarce și atunci te vei întoarce de unde ai venit, din Germania”, a încheiat Nasleu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

7 ore ago