Un nou stadion ”ipotetic” dintre cele dorite de fostul primar urmează să dispară din planurile municipalității. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că arena ”lego” care era deja programată să apară pe Calea Buziașului nu e cea mai bună soluție și că se va renunța la aceasta.
Stadionul care urma să se construiască într-un an de zile la Timișoara, pe Calea Buziașului, nu se mai ridică. Mult promovat de fostul primar Nicolae Robu acesta intră, cel puțin deocamdată, la naftalină. Vestea a fost dată chiar de către colegul de partid al fostului primar, Cosmin Tabără, noul viceprimar.
Deși inițial fan al proiectului, acesta și-a revizuit părerea, după ce a discutat cu cei de la Ripensia și cu unii oficiali din cadrul Federației Române de Fotbal. E nevoie de un stadion mai mic, iar varianta ”lego”, cu structură metalică, e oricum una cu o treime mai scumpă decât alte soluții constructive, spune Tabără. El a primit printre atribuții în cadrul primăriei și departamentul care se va ocupa de sport.
”Eu eram susținător al stadionului de tip lego, dar discutând cu cei de la Ripensia și cu cei de la Federația Română de Fotbal, am concluzionat că acel stadion nu este cea mai bună soluție. Cel mai bun ar fi un stadion sub 10.000 de locuri, să nu fie pe cadru metalic, pentru că în această variantă crește prețul cu 30 la sută”, a anunțat, vineri, Cosmin Tabără.
El a mai menționat că în perioada următoare, municipalitatea ar urma să se axeze pe susținerea sportului de masă, dar și pe strategia de dezvoltare de noi baze sportive.
”Eu sunt în asentimentul lui Dominic Fritz, că primăria nu poate susține marea performanță, ar trebui să ne axăm pe o singură ramură sportivă. Îmi place fotbalul, am strigat pe stadion pentru echipele noastre, dar nu există această posibilitate. S-a considerat că ne vom axa pe viitor pe sportul de masă. Cred că sportul va deveni atractiv pentru toți oamenii, inclusiv pentru cei cu potență financiară, fiecare se va îndrepta spre o ramură. Noi va trebui să investim în baze sportive”, a mai menționat Tabără.
Ideea unei asemenea noi arene, care urma să se ridice rapid, în aproximativ un an de zile, a fost lansată în primăvara anului trecut, primarul de atunci, Nicolae Robu vorbea despre un stadion de 15.000 de locuri. Atunci se stabilea și o valoare de 50.000 de lei pentru un studio de fezabilitate. La finalul lui mai era desemnată și o firmă din Constanța care să se ocupe de acesta. .
Vă reamintim că în aceiași zonă, în cadrul unui complex sportiv de cartier, administrația precedentă vorbea și de ridicarea unui alt stadion, mai mic, pentru rugby. De asemenea, tot în proximitate se află și arena din Ciarda Roșie, unde joacă, de obicei, Ripensia. La mică distanță se ridică o altă arenă, cu tribune mult mai mici la Complexul de la ”Dan Păltinișanu”, dar construit de Compania Națională de Investiții.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…