Politica

Revine Ovidiu Drăgănescu în Prefectura Timiş? De această dată doar ca subprefect

Pentru funcţia de subprefect de Timiş care revine PNL a fost propus actualul titular al postului Mircea Băcală. Totuşi acesta nu este foarte încântat să ocupe acest post, preferând funcţia de secretar general al Prefecturii. Dacă o va şi obţine, Băcală lasă cale libeă spre scaunul de subprefect fostului prefect şi preşedinte al PNL Timiş, Ovidiu Drăgănescu.

Funcţia de prefect de Timiş, ocupată în acest moment de PNL.-ista Liliana Oneţ, a fost obţinută la negocieri de către USR. Astfel, PNL trebuie să se mulţumesacă doar cu un scaun de subprefect. (Vor fi doi subprefecţi, celălalt scaun urmând să fie ocupat de Andrei Molnar – UDMR). Conducerea PNL Timiş l-a desemnat pentru această poziţie pe Mircea Băcală, cel care ocupă şi acum poziţia de subprefect.

Potrivit mai multor surse, Băcală şi-ar dori însă mai degrabă o altă funcţie decât aceea de subprefect. Este vorba de cea de secretar general al Prefecturii, funcţie reînfiinţată de actualul guvern. De menţionat că, potrivit noi legislaţii, prefecţii şi subprefecţii redevin demnitari publici, putând fi astfel şi membri de partid. În schimb, secretarul general al instituţiei este un post de înalt funcţionar public şi apolitic. Pe scurt, este o funcţie care îţi asigură o mare mare siguranţă. În cazul în care Băcală va ajunge secretar general al Prefecturii, cele mai mari şanse să devină subprefect din partea PNL le are Ovidiu Drăgănescu, fost prefect în perioada 2005-2009 şi preşedinte al PNL Timiş în perioada 2001-2007. În ultimii ani, Drăgănescu s-a numărat printre contestatarii publici ai fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu.

“În acest moment propunerea oficială a PNL Timş pentru funcţia de subprefect este Mircea Băcală. Dacă va obţine funcţia de secretar general vom lua o decizie în acel moment. Acum nu intră în discuţie altcineva în afară de Mircea Băcală”, ne-a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, vizavi de această situaţie.

El a admis însă că Băcală ar prefera funcţia de secretar general în faţa celei de subprefect.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

33 de minute ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

16 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

18 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

21 de ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

22 de ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

22 de ore ago