Politica

S-au ţinut de cuvânt. Parlamentarii PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea bugetului

Cei patru parlamentari PSD de Timiş au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2021, lege intrată astăzi în dezbaterea celor două camera legislative. Amendamentele vizează finanţarea unor obiective din judeţul Timiş.

Pe lista amendamentelor depuse de cei patru aleşi PSD se numără printre altele: 18.000 de lei pentru Terminalul Curse Externe al Aeroportului Timişoara; 5.000 de lei pentru Sala Polivalentă; 10.000 de lei – Institutul Regional de Oncologie; 25.000 de lei pentru evenimentul Timişoara Capitală Culturală Europană.

Reiterez apelul pe care l-am făcut tututor parlamentarilor de Timiș, indiferent de culoarea politică, să se ralieze la aceste demersuri ale noastre care încearcă să aducă plusvaloare într-o serie de domenii extrem de complexe pentru comunitatea timișeană: Timișoara – Capitală Europeană Culturală, Institutul Regional de Oncologie, Terminal plecări – curse externe la Aeroportul Internațional din Timișoara, Sala Polivalentă și Stadion. Am vizat, de asemenea, pe lângă aceste investiții majore, încă 135 de obiective punctuale pe care le-am primit de la reprezentanți ai majorității U.A.T.-urilor din Timiș, indiferent de culoarea politică a primarilor, chiar și de la primari PNL”, a anunţat Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş.

El a afirmat că, în calitate de președinte al PSD Timiș și de lider al grupului PSD din Camera Deputaților, va susține în permanență orice fel de amendament sau propunere din partea oricărui parlamentar, care vizează atragerea de fonduri pentru obiectivele de investiții majore ale județului.

“În ultimii 31 de ani, din păcate, majoritatea guvernelor post decembriste au neglijat Timișoara considerând-o un pol economic puternic, capabil să se autofinanțeze, însă această viziune s-a dovedit a fi greșită, lăsând în urmă municipiul nostru în privința infrastructurii de transport, a infrastructurii sanitare, a infrastructurii sportive s.a.m.d. Cred că a venit momentul să lăsăm deoparte disputele politicianiste, diferențele doctrinare și să ne raliem cu toții unui numitor comun: dezvoltarea investițiilor majore și strategice pentru județul Timiș!”, a încheiat Simonis.                1_Amendament 2021 Timișoara -Capitală culturală 2_Amendament 2021 Timișoara_Buget anexa 7 3_Amendament 2021 sanatate oncologic 4_FINAL Timiș amendamente_135 5_Amendament 2021 Timișoara – Sala Polivalentă și Stadion 6_Amendament 2021 Aeroport Timișoara

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

31 de minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago