Social

131 de şcoli şi grădiniţe din Timiş îşi vor schimba, începând de luni, scenariul de funcţionare

Începând de luni, 15 martie, în judeţul Timiş 112 şcoli şi grădiniţe vor fi în scenariul verde, 197 în cel galben, iar cele mai multe, 282, vor fi în scenariul roşu. De asemenea, 131 de unităţi de învăţământ îşi vor schimba scenariul.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, a aprobat scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Timiș începând cu data de 15 martie.

Scenariile au fost aprobate având în vedere rata de infectare  pe localități (UAT), pe ultimele 14 zile, și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Direcția de Sănătate Publică și de către Inspectoratul Școlar Județean.

În funcţie de rata de infectare, scenariile sunt:

Scenariul 1 (verde) – rata este mai mică sau egală cu 1/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul 2 (galben) – rata este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul 3 – rata este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

De luni, în judeţul Timiş 112 şcoli şi grădiniţe vor fi în scenariul verde, 197 în cel galben, iar cele mai multe, 282, vor fi în scenariul roşu. De asemenea, 131 de unităţi de învăţământ îşi vor schimba scenariul.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cu scenariile pentru școli va fi publicată pe site-ul Comitetului – cjsutm.ro.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

7 minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

9 minute ago

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre cele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

37 de minute ago

CFR Timişoara s-a umplut de penibil la Odorhei

Au tratat ultima deplasare a sezonului cum nu se poate mai rău. Prim-divizionara de futsal…

48 de minute ago

Victorie pentru Lei într-o atmosferă de sărbătoare

Au câştigat la ultima apariţie şi au încheiat campionatul pe locul 13. Final de sezon…

59 de minute ago