Sănătate

Ce proceduri putem face pentru reîntinerirea şi rejuvenarea facială/FOTO

Este absolut normal să ne dorim să ne menţinem tinereţea cât mai mult sau să prevenim semnele îmbătrânirii. Ce putem face exact la nivelul tenului pentru a-l menține radiant, ferm şi tânăr mai mult timp? Dr. Nadiţa Popovici, medic dermatolog primar în Timişoara la centrul de dermato-estetica DermaSkin ne enumeră procedurile cu ajutorul cărora putem să prevenim sau să corectăm mici imperfecţiuni care apar în momentul în care înaintăm în vârstă. 

Terapia PRP (rejuvenare cu plasmă proprie)

Tratamentul cu plasmă proprie îmbogaţită cu trombocite, terapia PRP, este una dintre cele mai spectaculoase metode de rejuvenare a pielii prin proprie regenerare. Această terapie presupune recoltarea unei cantități mici de sânge propriu care după prelucrare se injectează la nivelul fetei, gâtului, decolteului.

Beneficiile sunt numeroase: o pielea mai tânără, mai luminoasă, mai elastică, mai lipsită de imperfecţiuni, o nuanţă uniformă a tenului, un ten radiant pentru o lungă perioadă de timp.

 Tratament cu radiofrecvenţă fracţionată

Radiofrecvenţa este un tratament unic, cu efecte de la prima sedinta. Energia termică pătrunde in piele unde produce un efect puternic asupra dermului, incălzindu-l, stimulând fibroblastele prezente, respectiv colagenul si elastina şi totodata stimulează producţia de neocolagen. Scopul final este cel de ameliorare, netezire, respectiv de reîntinerire a pielii.

Cu ajutorul radiofrecventei se va obtine un efect de lifting si compactare a pielii, de netezire a ridurilor. Pielea se va regenere complet.

Tratamentul cu BOTOX (toxina botulinica)

Tratamentul cu toxina botulinică este cea mai eficienta şi sigură procedură pentru îndepărtarea ridurilor si pentru a arăta mai bine, cu o piele mai tânăra şi proaspătă pentru o perioadă lungă de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, riduridurile de pe frunte si/sau din zona dintre sprancene.

 Injectarile cu acid hialuronic /fillere pentru volumetrie facială

Volumetria facială cu acid hialuronic este o tehnică specială pentru a oferi structură și volum feței. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, au loc pierderi de volum facial, grăsime, etc.

Tratamentul injectabil cu acid hialuronic se poate efectua în următoarele zone:

– obraz

– pentru ridicarea și redefinirea arcului zigomatic

– unghiul maxilarului și a ramurii sale ascendente

– de-a lungul liniei maxilarului

– zona bărbiei.

Acest sistem de remodelare sau rejuvenare facială este cea mai potrivită opțiune pentru persoanele care nu își doresc să apeleze la proceduri chirurgicale. Acidul hialuronic va ajuta la restaurarea fermității, a volumului facial și a contururilor feței pentru o lungă durată.

Dermapen

Dermapen este un dispozitiv medical revoluționar, cel mai avansat dispozitiv de microneedling, care are ca scop rejuvenarea și refacerea tenului, dar și “strângerea” pielii lăsate.

El stimulează producția de colagen și elastină a pielii, două dintre cele mai importante substanțe în menținerea  aspectului tânăr și strălucitor al tenului. Colagenul și elastina stimulează crearea de celule noi, ajutând pielea să se auto-regenereze.

Dacă vă doriți o metodă rapidă, minim invazivă și cu rezultate excelente, dermapen este o optiune ce vine sa completeze toate eforturile de a mentine pielea sanatoasa.

Redensity 1 de la Teosyal, teoxane

Teosyal® PureSense Redensity I este un unic potentator pe bază de acid hialuronic, care împiedică îmbătrânirea pielii premature, restabilește densitatea pielii și menține strălucirea pielii.

Noutatea acestui acestui tip de acid o prezintă cantitatea de 3ml care se injectează într-o singură ședință. Este ideal pentru față, gât și unde pielea prezintă semne de uscăciune, slăbire cutanată, leziuni cauzate de soare și îmbătrânire. Este necesar un protocol de 3 sedinte pentru a obtine rezultate notabile si de durată.

Peeling-urile chimice (anti aging, depigmentare, TCA, PRX t33, etc)

Alegerea tipului de peeling si a substanţei folosite se stabileşte in urma unei consultaţii dermatologice şi este individualizată pentru fiecare pacient in parte.

În functie de tipul de afecţiune, rezultatele pot fi vizibile chiar de la prima şedinţă. Prin îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii, peelingul chimic contribuie la ameliorarea texturii pielii, conferindu-i un aspect mai luminos, mai neted si mai întinerit.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

12 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

14 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

14 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

15 ore ago