Sănătate

Dr. Mihai Grecu: „Cu cât nu încercăm să păcălim regulile acestea cu atât scăpăm mai repede”. Ce spune despre cei care se testează acasă și ies pozitivi la covid

Avem mai mulți infectați cu coronavirus decât cazurile raportate oficial. O spune dr. Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și al SMURD din Timișoara.

„Au apărut testele rapide antigenice pe care oamenii le iau și și le fac acasă. Din păcate, o parte dintre ei, care se găsesc cu teste pozitive, nu se adresează medicului de familie sau DSP, care să poată face o anchetă epidemiologică, să poată carantina contacții apropiați, care se plimbă în continuare prin oraș și împrăștie boala. Sunt doar câteva lucruri care au dus la situația în care ne aflăm. În plus, trebuie să înțeleagă toată lumea că orice măsuri iei pe partea asta de pandemie, își arată efectele după o perioadă de aproape două săptămâni”, a declarat dr. Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și al SMURD din Timișoara.

Acesta a mai spus că pacienții internați acum în spital nu s-au infectat în ultimele două săptămâni.

„Sunt cei care s-au infectat acum 21-28 de zile pentru că te-ai infectat, ești asimptomatic în perioada de incubație, care e de 5-7 zile, începi să ai simptome și simptomele acestea se agravează după alte 7 zile, 8 zile. Noi avem acum în spitale rezultatul infectărilor din jurul lui 1 martie. Ceea ce facem  și hotărâm acum se va vedea peste alte două săptămâni. Accelerația ratei de infectare s-a oprit. Suntem aproape într-un platou. E păcat să pierdem acum ce am câștigat prin cele două săptămâni de restricții suplimentare pe care le-am avut. Nu putem să-i spunem carantină. Este o carantină din punct de vedere legal, dar nu medical. Din punct de vedere medical, carantină înseamnă nu intră și nu iese nimeni, toată lumea stă în casă. Cu cât nu încercăm să păcălim regulile acestea cu atât scăpăm mai repede”, a mai spus dr. Mihai Grecu, șeful UPU-SMURD.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

5 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago