Politica

Gândesc la fel, simt la fel. Liderii liberalii împotriva carantinării, USR-iştii pentru

Ca la un semnal, imediat după decizia şefului DSU, Raed Arafat, de prelungire a carantinării Timşoarei cu trei zile, au apărut comentarii ale liderilor PNL şi USR PLUS din Timiş. Liberalii şi-au arătat totalul dezacord cu ordinul lui Arafat, în timp ce USR-iştii l-au salutat. Dovadă că toţi liberalii gândesc la fel, după cum şi toţi USR-iştii simt la fel.

Sâmbătă seara Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să nu prelungească măsura carantinării Timişoarei. Şi asta nu fiindcă majoritatea membrilor din CJSU ar fi fost împotrivă, ci fiindcă acest curent pro-carantinare nu a reuşit să adune două treimi din voturi. Au fost 20 pentru carantină, respectiv nouă „contra” şi nouă abţineri.

Duminică seara, şeful DSU, Raed Arafat, a întors toate calculele dând un ordin privind continuarea carantinării cu trei zile Probabil în aşteptarea unei noi şedinţe a CJSU, care să răstoarne votul de sâmbătă. Imediat preşedintele liberal al CJ Timiş, Alin Nica, a avut o reacţie extrem de dură la adresa lui Arafat, dar l-a ţintit şi pe ministrul USR-ist al Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Pe de altă parte, primarul USR-ist al Timişoarei, Dominic Fritz, a salutat decizia lui Arafat. Şi asta în condiţiile în care, deşi a fost pro-carantinare, sâmbătă s-a abţinut la votul din CJSU.

Ulterior, celor două reacţii, şi alţi lideri ai PNL, rspexctiv USR au avut poziţii pe tema carantinării, aproape identice cu cele ale şefului CJ Timiş, respectiv primarului Tmişoarei.:

“Carantina impusă timp de două săptămâni, în Timișoara si localitățile limitrofe, nu a avut rezultatele dorite, ba din contră, rata de infectare a crescut, iar în Timișoara a creat mari discrepanțe între mediul privat și cel de stat, având ca ,,victime” colaterale, din nou, sectorul HoReCa și sistemul de învățământ. Prelungirea „dictată” de la București, ca o formă de decizie tutelara „de la centru”, ne face să ne întrebăm de ce mai e nevoie de parerea „provinciei”…oricare ar fi ea, dacă tot „centrul” decide. Oricare ar fi rațiunile, noi credem în rigoarea măsurilor de prevenție, aplicate cu responsabilitate de autorități, nu în coerciția carantinei, ca masură finală. Deciziile nu trebuie afectate prin ingerințe și partipriuri politice”, a postat pe Facebook, deputatul PNL Marilen Pirtea.

“Un sistem centralizat decide continuarea carantinei pentru încă 3 zile în Timișoara. Da, România are încă o mulțime de sisteme centralizate, nu vă mirați… Oare cât vom mai suporta să ne decidă soarta oameni care nu au pășit în viața lor în Timișoara? Până când, oare!?”, a transmis şi deputatul Ben-Oni Ardelean.

“Cred ca e momentul sa fim lasati sa decidem singuri! Mereu incearca altii sa decida pentru noi! Daca Bucurestiul vrea sa ne ajute, sa finanteze cu bani pentru paturi ATI, sa distribuie mult mai mult vaccinuri pentru aceasta zona profund afectata, sa finanteze spitalele in raport cu contributia financiara a judetului nostru! Ajunge sa ne decideti mereu soarta de la Bucuresti!

Sa ne ajute si in problema migrantilor, o problema nationala lasata in grija unui buget local, doar a unor unor institutii locale!”, a scris şi vieprimarul Cosmn Tabără.

Pe de altă parte, liderii USR PLUS susţin poziţia publica a lui primarului Timişoarei.

“Susțin această decizie și totodată fac apel la toți liderii politici să aibă o poziție responsabilă. În aceste clipe focusul principal trebuie să fie acela de ajuta sistemul local de sănătate. A pierde sub control situația epidemiologică se poate transforma într-un adevărat coșmar, prin care nu cred că vrea nimeni să treacă. Doar solidari putem să depășim această perioadă. Da, mai trebuie să #stamacasa”, a scris pe Facebook, Cristian Moş, preşedntele USR Timiş şi vicepreşedinteal CJ Timiş.

 

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago