Politica

Ludovic Orban îl contrazice pe Alin Nica: prelungirea carantinării Timişoarei a fost luată legal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că măsura prelungirii carantinării Timişoarei luată de şeful DSU, Raed Arafat, a fost în conformitate cu reglementările în vigoare. El îl contrazice astfel pe preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, acesta afirmând că măsura a fost abuzivă şi ar putea să o atce în instanţă. Pe de altă parte, Orban a afirmat că o simplă carantină nu aduce neapărat rezultate pozitive.

Războiul declaraţiilor pe marginea prelungirii carantinării Timişoarei este departe de-a se fi stins. Amintim că mai mulţi lideri PNL din Timiş, în frunte cu preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, au criticat în termeni foarte duri măsura luată de Raed Arafat. Pe de altă parte, ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a acuzat pe liberalii timişeni că fac jocuri de imagine pe marginea acestei măsuri.

În aceste dispute a intrat şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a afirmat că măsura carantinării a fost făcută în mod legal, contrazicându-l astfel pe Nica. Acesta din urmă a afirmat că măsura este abuzivă şi ar putea să o atace în instanţă. Întrebat de cine ar trebui luată decizia de carantinare, Orban a răspuns:

„Exact aşa cum am prevăzut în reglementari. Fie la nivelul CJSU, fie la niveul CNSU, sau prin ordin alşcomandatului acţiunii, ceea ce s-a si întâmplat. În urma unei decizii în care nu s-a întrunit majoritatea calificată de două treimi la CJSU Timiş pentru prelungirea stării de alertă, comandatul acţiunii Raed Arafat a decis prelungirea cu trei zile”, a declarat Orban, potrivit site-ului ştiripesurse.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că măsura carantinării ar trebui luată la pachet şi cu altă măsuri pentru a fi eficientă.

“Carantina nu se instituie într-o localitate numai pentru a reduce intăarile şi ieşirile din localitatea respectivă. Carantina se introduce şi pentru a permite adoptarea în zona carantinată a unor măsuri suplimentare de protecţie sanitară astfel încât să reduci rata de infectare, răspândirea virusului. Carantinarea simplă fără nişte măsuri suplimentare nu a generat întotdeanua cele mai bune efecte. Acolo unde au fost luate măsuri bine ţintite, pe baza analizei factorilor care au determinat creşterea numărului de infectări, de la restaurante sau de la mall-uri, ori de la şcoli, s-au luat măsuri, puteţi urmări evoluţia localităţilor carantinate”, a mai spus Orban

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

20 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

53 de minute ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago