Nica, anunț de ultimă oră. Nu e exclusă atacarea în instanță a deciziei de continuare a carantinei la Timișoara

Alin Nica

Alin Nica

Președintele CJ Timiș a anunțat că atacarea în justiție a deciziei luate de Raed Arafat, privind carantinarea Timișoarei și a zonei metropolitane, este o opțiune care nu este exclusă. El a numit acțiunea secretarului de stat ca fiind una abuzivă, dar și că nu a găsit încă niciun cadru legal care să o susțină. Alin Nica a subliniat că nu a avut niciun fel de presiuni politice pe acest subiect.

Decizia luată la București a fost numită ca fiind una abuzivă de Nica, el subliniază că nu a găsit încă argumentul legal care a stat la baza hotărârii adoptate. Este o palmă la adresa timișorenilor și a timișenilor, a mai spus acesta.

Faptul că această carantină a fost prelungită de secretarul de stat Raed Arafat, în mod abuziv aș spune eu, pentru că nu am văzut temeiul juridic care îi permite acest lucru. Reprezintă pentru noi timișorenii și timișenii un abuz fără precedent și o bătaie de joc la adresa noastră. Măcar să fi făcut carantina cum scrie la carte și atunci să se fi văzut efectele în plan medical, în schimb aceste două săptămâni au chinuit 400.000 de oameni în mod arbitrar. Presiunea pe spitale și ATI nu s-a redus, a crescut, acest lucru sa întâmplat pentru că autoritățile au fost autiste la propunerile pe care eu le-am făcut, de rezolvare în mod proactiv a problemei”, spune Alin Nica.

Președintele CJ Timiș îi transmite lui Raed Arafat că decât să umble cu măsuri de făcut presiuni pe timișoreni mai bine s-ar ocupa de TIR-urile ATI și doar după aceasta să își permită să treacă peste deciziile luate la nivel județean.

O decizie CJSU este subminată și redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă la nivel central. În loc de restricicții ar face mai bine să reopenaționalizeze unitățile mobile ATI din curtea Spitalului Municipal care stă nefolosit de luni de zile și noi ne plângem că nu avem locuri ATI, și din această cauză punem carantină pe 400.000 de oameni. Când va face acest lucru îi voi permite să mai treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel județean, pentru că pentru el noi suntem doar cifre, numai acei indici și acele numere care justifică acele măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timișoara!”, a mai declarat Nica.

El subliniază că nu a descoperit încă acel cadru legal care să susțină decizia luată, iar soluția atacării în justiție a acesteia nu este exclusă.

M-am uitat în ordin și nu am găsit niciun cadru legal. În lege se spune că decizia de purnere în carantină se ia la nivel național în baza deciziei CJSU, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. E clară decizia noastră la nivel local, nu ai cum să te bazezi pe o decizie negativă să spui tu că pui în carantină în continuare această zonă.  Ar trebui să ne explice temeiul legal în baza căruia a dat acest ordin. Altă pârghie decât de a spune public și a trimite în scris, poate este acționarea în instanță analizăm această pârghie”, mai spune Nica.

Dacă e nevoie, șeful PNL Timiș nu va ezita să aibă opinii diferite cu cele ale colegilor de partid. El s-a referit la o posibilă hotărâre de guvern special pentru Timișoara anunțată de ministrul de Interne, Lucian Bode, care să continue carantina.

Nu am discutat cu domnul ministru Bode, cu primul ministru am discutat i-am spus că această carantină formală nu poate să își atingă scopul. Nu am nicio opreliște să contrazic colegi de partid în interesul locuitorilor din Timiș. Dacă se pregătește o Hotărâre de Guvern care să meargă pe aceeași linie a ordinului lui Arafat, clar că voi fi foarte virulent împotriva acestei practici de a desconsidera autoritățile locale și de a lua o decizie de la București, așa cum am fost obișnuiți și altă dată. Vreau să elimin idea că se politizează acest subiect al carantinei, nu am nicio opreliște de a nu fi de acord cu colegii liberali”, mai subliniază liderul CJT.

Conform acestuia, nu există niciun fel de presiuni politice asupra sa, ca să își schimbe opiniile. De asemenea, insistă că nu există două ”aripi” în PNL, pe tema carantinei, cu două opinii diferite.

Nu am avut niciun fel de presiune politică, forța argumentelor pe care eu le-am adus îăn mediul public vorbesc de la sine. Nu suntem gică contra am venit cu soluții, subiectul principal este ce facem, ce am spus, nu sunt chestiuni pe care dorim să le patentăm la OSIM. Sun mpsuri pe care să le îmbrățișeze și să le pună în aplicare. (…) Cineva trebuie să apere cetățenii de această inactivitate administrativă. Nu cred (n.r. că ar fi două aripi în PNL), nu mi s-a impus nimic de la centru, nu e nicio discordie în Partidul Liberal, dar sunt de acord cu primul ministru că soluțiile trebuie să vină de la autoritățile locale. Asta aștept, care sunt soluțiile propuse de Primăria Timișoara, de Prefectură, în această soluție inutilă a carantinării. Asta aștept, soluții concrete, nu declarații pe Facebook, asta așteaptă și cetățenii”, a mai subliniat Nica.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

George a spus: (martie 22nd, 2021 at 13:27 )

https://adevarul.ro/locale/timisoara/cat-legal-ordinul-raed-arafat-carantinat-timisoara-trecand-capul-autoritatilor-judetene-1_605872035163ec42712c7aa2/index.html

„Avocatul Cristian Clipa, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, a explicat pentru „Adevărul” că hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este în fapt o propunere de care şeful DSU poate sau nu ţine cont, fiind vorba de o situaţie excepţională în care autoritatea centrală are ultimul cuvânt. „Din punctul meu de vedere, ordinul este perfect legal câtă vreme între Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă există un raport strict de subordonare. Pe de altă parte, este o situaţie excepţională. Vrem, nu vrem, suntem în starea de alertă. Cât e de constituţională e o altă discuţie. În situaţii excepţionale, autorităţile publice au şi competenţe discreţionare. E adevărat că măsura luată este o măsură pe o durată strictă, cât să convingă autoritatea judeţeană să formuleze acea propunere. Legea nu stabileşte în mod concret faptul că se poate face asta, dar îi conferă preşedintelui CNSU puteri discreţionare pe durată scurtă, pentru probleme curente. Suntem în dreptul stării excepţionale. Autoritatea supraordonată poate lua măsuri substituindu-se autorităţii subordonate”.

Asta Pentru laudatorii lui Nica, care e cel mai bun cantaret dintre presedintii de CJ si cel mai bun bucatar dintre presedintii de filiale PNL.

Reos a spus: (martie 22nd, 2021 at 15:47 )

Domnul Nica este depășit de situație de la bun început și ghinionul mare a fost că la mirosit Fritz din prima zi la Dudești a funcționat cu jocurile politice și cu fentele ieftine dar începe să calce pe coițe pe cine nu trebe sunt convins că se va trezi cît de curînd.

Redy a spus: (martie 22nd, 2021 at 16:02 )

Avocatul este oare USR-ist?
Răspuns:100%

Fritz a spus: (martie 22nd, 2021 at 17:30 )

Nica=Șoșoaca+Lazarus. Despre orientare las pe alții mai documentați să vorbească.

George a spus: (martie 22nd, 2021 at 20:03 )

@Redy, clar e USR-ist. Se observă din faptul că are IQ-ul cu mult mai mare decât îl ai tu.

Ochiul limpede a spus: (martie 23rd, 2021 at 06:38 )

La modul cum se fac testările pe zone, în funcție de numărul celor testați vezi Timișoara raportata la alte județe carantina este o comedie ieftina și are dreptate Nica. Datorita declarării pandemiei la nivel global este clar Arafat este împuternicit de situație sa hotărască prelungirea sau nu a carantinei din păcate făra efectele scontate. Asta cu Fritzi cu simțurile lui este clar joaca printre deoarece simte scăderea de popularitate politica. Restul pnl, USR și alții pure jocuri politice de imagine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Tinerii din liceele și școlile timișorene pot vedea ”pe viu” cum se produce îmbrăcămintea ”Fast Fashion”. Ei pot să ”experimenteze” în aceste zile condițiile de lucru dintr-o fabrică de Fast Fashion, fiind invitați să interacționeze cu o instalație artistică realizată în cadrul proiectului „Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara”, implementat de Asociația CRIES – Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii pot experimenta ce înseamă producția ”Fast Fashion” și ce impact are aceasta asupra mediului/FOTO
Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Top