Politica

Scandalul ”Restaurantul”, un subiect excelent pentru o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne. Sorin Grindeanu avertizează

Fapta de vitejie civică a consilierului local USR (suspendată momentan din partid) Ana Munteanu, care a organizat un flagrant cu clienți falși la un restaurant timișorean ar putea duce la provocarea unei moțiuni simple împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode. Acesta a trimis corpul de control la Timișoara, iar liderul PSD Sorin Grindeanu cere prezentarea cât mai rapidă a unor concluzii în urma cercetării. El presupune că acțiunea consilierei locale a avut loc împreună cu prefectul de Timiș.

Corpul de control al ministrului de Interne trebuie să-și facă rapid treaba și să anunțe ce a descoperit în legătură cu acest subiect, susține Grindeanu. În caz contrar, PSD ar putea lansa o moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode!

”Am văzut că ministrul Bode va trimite corpul de control în Timiș la IPJ, la Jandarmi și la Prefectură, pe subiectul legat de o doamnă consiller local care a făcut ce făcea înainte, să fie activistă. Eu aș face un apel la ministrul Bode, și nu e doar un apel, e o atenționare, o să îi supun așa: aștept extrem de rapid ca acest corp de control să prezinte rapid raportul, pentru că eu nu cred că Ana Minteanu a acționat de capul ei. Îl atenționez să fie cât se poate de serios, altfel o să ridicăm problema în parlament și este subiect pentru o moțiune simplă la adresa lui Bode. Cred că raportul e așteptat nu doar de noi, ci de mulți timișoreni care au văzut acest exces pe care reprezentanții USR l-au făcut la Timișoara. Este datoria ministrului de Interne să clarifice rapid acest subiect, să afle dacă doamna consilier a acționat la comanda șefilor. Că e comanda primarului, că e a președintelui CJ, că e a prefectului. Îmi este cât se poate de clar că dânsa este doar o victimă a acestui mod de a face politică, un acar păun după acea decizie de ieri a USR Timiș de a o suspenda timp de un an. Așteptăm acest raport”, a anunțat, vineri, la Timișoara, prim vicepreședintele PSD la nivel național.

El bănuiește că Ana Munteanu nu a acționat singură și că, de fapt, ar fi fost în coordonare cu colegii ei de partid ierarhic superiori, chiar mai mult în legătură directă cu prefectul de Timiș. Iar dacă așa a fost, cel în cauză ar trebui să își dea demisia.

”Ceea ce a făcut această doamnă este evident că e un abuz, o chestiune pe care din păcate nu voiam să o văd în orașul nostru. Probabil dacă ar fi trăit pe vremea naziștilor ar fi sunat la Gestapo și spunea că vecinul e evreu. Cam așa o văd pe doamna asta. Aștept raportul Corpului de control, rapid, atunci pot să vorbesc pe date. E o bănuială personală că doamna aceasta a fost în coordonare cu alții care au funcții mai importante decât cea de consilier local. Dar aș putea doar specula, bănuiesc că a fost într-o legătură personală cu prefectul. Dacă se va arăta că așa e, eu cred că o altă soluție decât demiterea prefectului nu există”, a mai declarat Grindeanu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago